LYS birincisi öğretmenliği tercih etti

LYS'de ek puanıyla birlikte aldığı 579,815 puan ile TS-2'de Türkiye birincisi olan Menekşe Okyay, tüm özel üniversitelerin davetine rağmen memleketindeki üniversiteyi kazandı.

LYS birincisi öğretmenliği tercih etti
Bu yıl yapılan Lisans Yerleştirme Sınavı'nda (LYS) ek puanıyla birlikte aldığı 579,815 puan ile TS-2'de Türkiye birincisi olan Savaştepeli Menekşe Okyay, tercihini Balıkesir Üniversitesi'nden (BAÜ) yana kullandı. Menekşe Okyay, Türkiye'nin en köklü ve en iyi eğitim fakültesi olan BAÜ Necatibey Eğitim Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği bölümüne yerleşti.

ÖĞRETMEN OLACAK

Savaştepe Anadolu Öğretmen Lisesi'ndeki eğitim hayatını maddi olanaksızlıklar içerisinde geçirirken azmedip çalışarak büyük bir başarı elde eden Balıkesirli Menekşe Okyay, örnek olan hikayesiyle Türkiye'nin gündemine gelmişti.

Türkiye birincisi olan 18 yaşındaki genç kız, küçüklüğünden beri Edebiyat Öğretmeni olmayı istediğini, tercihini de bu şekilde yapacağını söylemiş ve kendisine Türkiye'nin önde gelen özel üniversitelerin götürdüğü teklifleri hiç düşünmeden geriye çevirmişti.

Basında yer alan haberlerin ardından harekete geçen çeşitli çevrelerin yardım vaatleri askıda kalırken devlet başarılı öğrenciye sahip çıktı. Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan, Menekşe'nin tüm eğitim hayatı boyunca masraflarının Balıkesir Üniversitesi rektörlüğünce karşılanacağını açıkladı. BAÜ Rektörü Prof. Dr. Mahir Alkan da Menekşe'ye aylık 2 bin TL eğitim bursu vereceklerini bildirdi. Gözleri görmeyen annesinin gördüğü tedavi nedeniyle maddi zorluk yaşayan aileye sahip çıkan Vali Arslan'ın talimatıyla Mill Eğitim Müdürlüğü tarafından Menekşe ve ailesi için öğrenim göreceği Balıkesir'deki okulunun yakınında yeni bir ev tutuldu. Okyay ailesi 1-2 hafta içinde Savaştepe'den Balıkesir'e taşınacaklar. İdeali olan bölüme yerleştiği için çok mutlu olduğunu belirten Menekşe Okyay, "Bugün hayal ettiğim üniversiteme yerleştiğimi öğrendim, okuyabileceğim için çok mutluyum" dedi.

Türkiye şampiyonu Menekşe Okyay, "Üniversite sınavı yerleştirme sonuçları açıklandı, buna göre BAÜ Necatibey Eğitim Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği bölümüne yerleştim. Kayıtlar 5 Eylül'de başlıyor. İstediğim bölümü kazandım, mutluyum. Zaten tek tercih yapmıştım. Başından beri bana her türlü konuda destek veren Savaştepe Kaymakamımıza, İlçe Milli Eğitim Müdürümüze, Balıkesir Valimiz Sayın Yılmaz Arslan'a ve İl Milli Eğitim Müdürüne, yardımcı olan herkese çok teşekkür ediyorum. Onların sayesinde bugün hayal ettiğim üniversiteme yerleştiğimi öğrendim ve okuyabileceğim için mutluyum. Hepsine çok teşekkür ederim" diye konuştu



Güncelleme Tarihi: 22 Ağustos 2011, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
Mehmet UYAR
Mehmet UYAR - 13 yıl Önce

www.samsunsbs.com/lys.yerlesme/ssonuc.asp Arkadaşlar birkaç saat uğraştım.Aşağıdaki linkte sorgulamak istediğiniz ilin trafik kodunu yazıp ayrıntılı istatistiklere ulaşabilirsiniz.Umarım faydalı bir çalışma olmuştur.... www.samsunsbs.com/lys.yerlesme/ssonuc.asp Mehmet UYAR

nejmi tut
nejmi tut - 13 yıl Önce

bu kızımızı tebrik etmek görevimiz.bu yaşta yetişkin biri gibi kararlar verip aile kavramını sanırım en iyi bir şekilde bize anlatmaktadır.teşekkürler menekşe kızımız.

denopses
denopses - 13 yıl Önce

büyük hata etmiş öğretmenlikte mutlu olabileceğini sanmıyorum.. ilerde puanım boşa gitti diye üzülür.. madem öğretmen olacaktı rehber öğretmen olsaydı.. en azından kolay atanırdı..

SIRADAKİ HABER