LYS'DE PENSE SKANDALI !

15 Haziran'da yapılan LYS sınavı öncesi İstanbul'da piercing skandalı yaşandığı ortaya çıktı.

LYS'DE PENSE SKANDALI !

Polis tutanaklarına da yansıyan olay sonrası kulağındaki piercingin zorla çıkarıldığını öne süren 17 yaşındaki Ç.D.P. polise giderek şikayetçi oldu.

ÇDP'nin Çağlayan Polis Merkezi Amirliği'nde verdiği ifadeye göre olay şöyle gelişti: 17 yaşındaki ÇDP, 15 Haziran günü  saat 14.15 sıralarında LYS-5 sınavına girmek üzere Kağıthane'deki Ziya Paşa İlkokulu'na geldi. Ancak okulun girişinde kulağındaki piercing nedeniyle bir kadın polis tarafından içeri alınmadı. Kadın polis, ÇDP'ye "üzerinde metal eşya ile sınava giremezsin" dedi.

Genç kız, piercingin metal olmadığını ve dedektörle arama yapılmasını istedi. Ancak kendisine dedektör olmadığı söylendi. Bunun üzerine çağrılan okul yetkilisi elindeki çocuğun itirazına aldırmadan ÇDP'nin kulağındaki piercingi çıkarmaya çalıştı. Bu esnada kulağı kanayan genç kız, bu şekilde sınava girdi. İfadesinde hem canının yandığını hem piercingin zorla kulağından sökülmesi yüzünden sınava moralsiz girdiğini de belirten ÇDP, piencingi söken kişilerden şikayetçi oldu. 
 
'PIERCING'I ÇIKARDIK; GİT SINAVA GİR'

Hürriyet'in telefonla ulaştığı Ç.D.P. "ben sınava giremeyeceğim diye üzülürken beni sürükleyerek bir sınıfa aldılar ve sonra kulağımda acı hissettim. Elimi kulağıma götürdüm kan vardı. Bana 'piercingi çıkardık git sınava gir' dediler. O anda yaşadıklarımın şoku yüzünden hiçbir şey diyemeden sınava girdim. Odaklanmada sorunu yaşadım. Yine de elimden geleni yaptım" dedi.
 
Hürriyet'in ulaştığı Ziyapaşa İlkokulu yöneticileri ise müdür İlker Aydın'ın yerinde olmadığını belirterek sorulara yanıt veremeyeceğini söyledi. Müdürün yerine Hürriyet muhabirini arayan ve kendisini OSYM yetkilisi olarak tanıtan bir kişi ise “Kurallar kesin bellidir. Piercing ile sınava giremezdi. Ancak sökülmesi gibi olay yaşandıysa, böyle bir vaka olduysa tabii ki soruşturulur. O gün oradaki yöneticilerin bunu yapacağını sanmıyoruz. Ancak bu olayı takip edeceğiz” dedi.


Güncelleme Tarihi: 17 Haziran 2014, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
öğretmen
öğretmen - 10 yıl Önce

yazılanların %90 ı yanlış bilgi. sayın admin ilgilenirsiniz umarım...

SIRADAKİ HABER