Madem oğlunuz öldü, elektriğinizi açalım!

Hakkari'deki baskında yaşamını yitiren askerlerden biri, Piyade Çavuş Birol Elmas'ın evinin elektriği, borç yüzünden kesikti. Elmas'ın ölüm haberi üzerine bir ekip hemen eve gelerek elektriği açtı.

Madem oğlunuz öldü, elektriğinizi açalım!

30 yıldır sürmekte olan savaşta yoksul halk çocuklarının şehit olduğunu gösteren çarpıcı bir örnek daha yaşandı. Dün 24 askerin şehit olduğı PKK baskınında şehitlerden biri, Piyade Çavuş Birol Elmas'tı.

Terhisine 120 gün kalmış olan Elmas'ın Adapazarı'ndaki evinde annesi Mübyen Elmas, biri engelli 3 çocuğuyla birlikte yaşıyor. Evin elektriği, borç nedeniyle kesikti. Birol Elmas'ın ölüm haberi üzerine eve gelen bir ekip, hemen evin elektriğini açtı.

Temel bir insani ihtiyaç olan elektrik, Türkiye'de çok pahalı. AKP ise, her fırsatta yeni zamlarla bu ücreti daha da yükseltiyor. Birol Elmas'ın ailesinin evinin elektriğinin apar topar açılması, bir evin elektriğinin kesik olmasının "utanılacak" bir şey olarak görüldüğünü kanıtladı.

Ayrıca, bu savaşta şehit olanların yoksul halk çocukları olduğunu da... Baskınlarda, çatışmalarda şehit olanların büyük çoğunluğunu, Birol Elmas gibi bir sınıfsal kökenden gelen kişiler oluşturuyor. Karakamış Mahalle Muhtarı Adil Kaplan, şehit çavuş Birol Elmas’ın babasını yıllar önce kaybettiğini, annesi Mübyen Elmas’ın biri özürlü olan, biri kız 2’si erkek 3 çocuğuyla yaşadığını ve yardımla geçindiklerini belirtti.

Muhtar Kaplan, "Ailenin Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş.ye bin 200 lira borcu vardı. Bu borcu taksit yaptılar. Yine ödeyemediler. Sonra borç 2 bin liraya çıktı. Bunun üzerine de kestiler. Karanlıkta oturuyorlardı. Şehit haberi gelince de SEDAŞ ekibi gelerek eve elektrik verdiler" dedi.

Baskında şehit olan bir diğer er, 21 yaşındaki Mehmet Çetin'in Aydın'ın Nazilli ilçesine bağlı Beyerli köyündeki ailesi ise, oğullarının şehit haberini ne elektriği ne suyu olan baraka evlerinde aldı.





Güncelleme Tarihi: 21 Ekim 2011, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
zırterenköy
zırterenköy - 12 yıl Önce

MEDYA’DAN:Çukurca’da şehit düşen Piyade Çavuş Birol Elmas’ın,Adapazarı’ndaki yoksul evlerinde borç yüzünden kesik olan elektrikleri,şehit düştüğü haberi gelince açıldı…ZIRTERENKÖY’DEN:Bu vatan için canını seve seve veren kahraman şehitlerimizi,bu millet asla unutmaz!..Ama ey kahraman Birol,biliyormusun seni elektrik şirketi de unutmadı ve evinin borç yüzünden kesmiş oldukları elektriklerini,sen şehit olduktan hemen sonra açtılar…Ama Birol,onlara da hak ver!..Senin şehit olacağını bilemezlerdi ki,bu hiç hesapta yoktu!..Senin bu vatan için gencecik yaşında,gözünü kırpmadan canını vereceğini bilseler,hiç evinin elektriğini keserlermiydi?..Sen,belki de bu olanları görüyor ve “Ah,keşke daha önce şehit olsaydım da,anam ve kardeşlerim karanlıktan daha önce kurtulsalardı” diye düşünüyorsundur…Huzur içinde uyu,yoksul KAHRAMAN…www.zirterenkoy.com

işte
işte - 12 yıl Önce

Biz askere kurşun sıkanların elektrik parasını öderken,gariban halkımızın elektiriğini kesiyoruz.Doğuda yaşayanların %80'i elektrik parası ödemiyor.

gökhan çayırlı
gökhan çayırlı - 12 yıl Önce

eh ne diyelim yine plağı başa sarıp vatan sağolsun gibi yılışık bir ifadeyle kendimizi avutmak için ne kadar duyarsızlaştığımız perçinleyelim mi.evet vatan sağolsun du amma bir yanda vatn sağolmasın diye dibine kahrolsun faşist tc deyip burdan git tc esceri deyip öte yandan tc nin tüm imkan ve şeraitlerinden kudurmuşcasına lüpleten bir eşkıya sürüsünün içöinden çıkan garabet ehli zümre diğer yandan da sadece allah büyükütür deyip bağrına taş basmayı adetten hale getiren gariban ama istemketen zul duyan anadolunun son noktasındaki yani güneşün battığı yerdeki ehli müslimin.ömürleri hep güneşin kendileri için doğacağını bekleyerek geçiren ama diyemeyen bu zümre nazillinin bveğerli köyündeki gibi elektrikleri olmadığı için tele saplama atmayan,biber ekip somya teliyle kurutmayan suya saplama atıp bedavaya getirmeyen yeşil kart falan alamayan erzak desen karıncadan arta kalanla idare eden... bir gün olsun kahrolsun tc demeyen eline piştovunu alıp askere kır bekçisine saldırmayan...et girmeyi bırak ekmek girmediği halde devletine küfretmeyen bir tc vatandaşı ve o tc ye de ötekiler köküne kıran soksun diye escer gönderen anadolu insanı...şimdi bir de deprem devlet nerde diye bağıranlar üç gün önce o devlet için defol tc diyenler...ne demişler söyleyene değil söyletene bak...acaba şimdi feryad edenler şehit analarının yangın yerine dönen yürekleri için mi ağıt yakıtlar dı yoksa mahallelerine gelen ülkesine savaş açmış piç kuruları için mi...ahmet kaya ya da ibrahim tatlıses denen şer tacirleri için ortalığı ayağa kaldıranlar ne yeşil kart ne de üstü oy pusulalı erzak torbalarının ne olduğunu bile bilmeden çanakkalede şehit düşenler için acaba ne mırıldanmışlardı.ya da çanakkalede mehmetçiği şehit edenleri ve onların ağalarının şimdiki versiyonları tc escerini şehit ederken aynı işi yapıyor olmasın...elmanın kurdu içinden diye boşuna dememişler mankurtlasşıp özüne ihanet bu olsa gerek...depremi de gördük değil mi...ya depremde tc escerine silah sıkan ya da yardım ve yataklık eden hiç birşey olmamış gibi işine yoluna devam eden itin evi de başına yıkıldıysa ve çocuğunun acısı yüreğine vurduysa eğer acı duyucak kadar vicdanı kaldıysa)şehid ailesi rövanşı mı almış olacak...ama bakın yardım yağıyor yine hem güneşin battığı hem de umutların karartıldığı fidanların bir daha bitmeyecek şekilde toprağa düştüğü yerlerden vatan toprağından...ne diyelim toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır.vatan sa husus gerisi teferruattır...

SIRADAKİ HABER