MALTEPELİ ÖĞRENCİLER EĞİTİM YILINA 'ÜCRETSİZ SERVİSLE' MERHABA DEDİ

Maltepe’de yeni eğitim ve öğretim yılı ile birlikte belediye tarafından başlatılan ücretsiz öğrenci servisi uygulaması da hayata geçti.

MALTEPELİ ÖĞRENCİLER EĞİTİM YILINA 'ÜCRETSİZ SERVİSLE' MERHABA DEDİ
Maltepe’de yeni eğitim ve öğretim yılı, belediye tarafından başlatılan ücretsiz öğrenci servisi ile başladı. Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, “Öğrencilerimiz için ücretsiz servis hizmetimizi bu eğitim-öğretim yılında başlattık. Bunun için 7 hat kurduk ve her mahallemize hizmet veriyor” dedi.
Maltepe’de 2015-2016 eğitim ve öğretim yılı, Altayçeşme İlkokulu’nda düzenlenen resmi törenle başladı. Törene Maltepe Kaymakamı Necip Çakmak, Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, Maltepe İlçe Milli Eğitim Müdürü Faik Kaptan, Okul Müdürü Şükrü Oruç, muhtarlar, öğretmenler, öğrenciler, veliler ve çok sayıda vatandaş katıldı.  Törende bir konuşma yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Faik Kaptan, ilçenin eğitim kalitesi açısından üst sıralarda olduğunu belirterek, Belediye Başkanı Ali Kılıç’a okullara yaptığı hizmetlerden ötürü teşekkür etti.

BAŞKAN KILIÇ’TAN ÇİFTE MÜJDE 
Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç da, ücretsiz öğrenci servisi ve okul önlerindeki zabıta birimleri hakkında katılan herkesi bilgilendirerek, “Öğrencilerimiz için ücretsiz servis hizmetimizi bu eğitim-öğretim yılında başlattık. Bunun için 7 hat kurduk ve her mahallemize hizmet veriyor. Herkese hayırlı uğurlu olsun. Ayrıca İlçe Milli Eğitim Müdürü ile birlikte pilot proje olarak başlattığımız okul önlerindeki zabıta birimlerini genişletiyoruz. Uyuşturucu ve çocuklarımızı buna benzer tehlikelerden korumak için bu birimlerimiz hem yetkili birimler, hem de velilerimizle bilgi paylaşımı yapıyor” dedi.

FİDAN DİKİLDİ
Altayçeşme Mahalle Muhtarı Arzu Toker’in öğretmeninin de hala bu okulda olduğunu belirterek konuşmasını sürdüren Kılıç, “Şu an bu töreni sunan Ülkü Uyar hocamız, muhtarımızın öğretmeni. Bakınız, bu güzide öğretmenler, böylesi önemli noktalara insanlarımızı taşıyor. Kendilerine buradan teşekkür ediyorum. İşte çocuklar, bu sıralardan yarın bir gün sizler de önemli birer isim olarak çıkar ve ülkenize hizmet ederseniz. O yüzden eğitim ve öğretimin önemini asla unutmayın” diye konuştu. Kılıç’a konuşması sonrası, öğrencilerden Melis Güney tarafından çiçek takdim edildi. Maltepe Kaymakamı Necip Çakmak da, iyi bir eğitim ve öğretimin ancak iyi bir insan olabilmekle taçlanabileceğini ifade etti. Törenin sonunda, eğitim ve öğretim yılı anısına okul bahçesinde fidan dikimi gerçekleştirildi.

ÜCRETSİZ SERVİSLER SEFERDE
Okulların açılmasıyla birlikte Maltepe Belediyesi tarafından hizmet vermeye başlayan öğrenci servisleri, toplu ulaşım araçlarının yoğun olduğu saatlerde, belirlenen 7 güzergâhta, sabah 06:15, 07:00 ve 08:00 saatleri arasında 3 vardiya halinde sefer gerçekleştirecek. Öğleden sonra da, belirlenecek saatlerde yapılacak ring seferleriyle öğrenciler evlerine ulaştırılacak. Öğrenciler mahalle muhtarlıklarından, sefer saatleri ve güzergahlarıyla ilgili bilgi alabilecek. Ring seferler hatları şöyle; Kırmızı Hat: Fındıklı-Maltepe, Turuncu Hat: Başıbüyük-Zümrütevler-Maltepe, Turkuaz Hat: Büyükbakkalköy-Maltepe, Mavi Hat: Gülensu-Gülsuyu-Zümrütevler-Maltepe, Yeşil Hat: Gülensu-Gülsuyu-Esenkent-Cevizli-Maltepe, Açık Yeşil Hat: Feyzullah-Yalı-Bağlarbaşı, Siyah Hat: Altıntepe-Çınar-Küçükyalı-İdealtepe-Aydınevler-Altayçeşme. 
Güncelleme Tarihi: 28 Eylül 2015, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER