MATEMATİK BİLMEYEN BAKAN !

MATEMATİK BİLMEYEN BAKAN !
Yükseköğretim Personel Kanununun TBMM Genel Kurulundaki görüşmelerinde muhalefet milletvekilleri, okul müdürlerine yapılan değerlendirme ve mülakatlarla ilgili Bakan Avcı’dan bilgi istediler. Kendisine yöneltilen soru üzerine,  Bakan Nabi AVCI  “ Okul Müdürlerinin atamasına esas olan mülakatlarda siyasi ve sendikal kayırmacılığa gidilmemesi, eğitimci ve yönetici niteliği ölçmeyi amaçlayan kriterlere göre soru sorulması konusunda İl ve İlçe Milli Eğitim  Müdürlüklerini uyardım” dedi.
  
   Türkiye çapında yapılan mülakat sonuçlarına gore sendikal bazda ciddi bir ayrımın yapıldığı Eğitim Bir Sen üyelerinin %85 Türk Eğitim-Sen üyelerinin % 10 Diğer sendika ve sendikasızlarında % 5 oranında geçer not aldıkları görülmektedir. Bu sonuçlara gore ya en iyi eğitimciler ve en iyi yönetici niteliği olanlar hep Eğitim Bir Sen’e üye olmuştur ya da Milli Eğitim Bakanı Nabi AVCI’yı  kimse takmamıştır.
 
     Bakan AVCI  aynı konuyla ilgili açıklamasına şöyle devam ediyor. “ Şimdi, gerçekten atanan yöneticilerin içerisinde, sendikal dağılımlarına baktığımız zaman,  Eğitim Bir Sen üyelerinin çok büyük çoğunlukta olduğunu görüyoruz. Bunun bir masum sebebi olabilir. En büyük sendika Eğitim Bir Sen Sendikası yani kümenin içerisinde zaten Eğitim Bir Sen liler daha fazla”. diyor. 
 
    Mayıs 2014 sayılarına gore; Eğitim İş Kolunda toplam 1.068.722 çalışan bulunmaktadır. Bu çalışanlardan 279.722 (% 26.17) kişi Eğitim Bir Sen, 230.994 (% 21.61) kişi Türk Eğitim Sen, 129. 259 (% 12.09)  kişisi Eğitim Sen üyesidir. 538, 747 (% 40.13) kişisi ise diğer sendikalara üye ya da sendikasızdırlar. Daha basit bir anlatımla Eğitim çalışanlarının 279.722 kişisi Eğitim Bir Sen üyesidir. 789.000 kişisi ise Eğitim Bir Sen üyesi değildir.
 
    Basit matamatik bilgisine sahip herkes bu oranlara ve sayılara baktığında Milli Eğitim Bakanının ya dalga geçtiğini yada matamatikten anlamadığını görecektir.
 
     Eğitim Çalışanları arasında % 26.17 oranı bulunan sendikanın üyelerinin mülakatlarda başarılı puan alanların % 85 ini oluşturması Bakan Avcı’nın dediği gibi masum değildir. Eğitim Bir Sen’in  küme içindeki liderliğiyle  de hiç bir şekilde orantılı değildir.Artık Milli Eğitim Bakanlığında suçun sabit, suçlunun ise haklı olduğu bir dönem yaşanmaktadır.
 
    Sayın Nabi AVCI’dan  kamuoyunu tatmin edecek ama aklımızla alay etmeyecek açıklamalar yapmasını bekliyoruz.
 
                                                                                                                                                                                                                                                                           Enver DEMİR
Türk Eğitim-Sen
İst.Şube Başkanı
Güncelleme Tarihi: 07 Kasım 2014, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER