MEB KANUNU ONAYLANDI ŞİMDİ NE OLACAK?

MEB Kanunu Onaylandı Şimdi Ne Olacak?

MEB KANUNU ONAYLANDI ŞİMDİ NE OLACAK?
Cumhurbaşkanımız 12.03.2014 tarihi itibariyle MEB tasarısını onayladı , böylece kanunlaşmış oldu.Bir iki gün içinde resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe girecek. Bu yasayla Milli eğitim bakanlığının gerek merkez teşkilatında gerekse taşra teşkilatında şube müdürlüğü görevinde bulunanlar hariç yönetim görevinde bulunanlardan, Okul idarecilerinden dört yılını dolduranların görevi bir temmuz itibariyle, İlçe Milli Eğitim müdürü ve üst bürokratların ise kanun resmi gazetede yayınlanmasıyla görevleri sona erecek.
 
Milli Eğitim Bakanlığı merkez teşkilatında Talim ve Terbiye Kurulu üyesi, Müsteşar Yardımcısı, Genel Müdür, İnşaat ve Emlak Grup Başkanı ve Grup Başkanı kadrolarında bulunanlar ile bakanlık taşra teşkilatında İl Müdürü, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı ve İlçe Milli Eğitim Müdürü kadrolarında görevden alınanların yerlerine talip olanlar çoktan cv lerini hazırlayıp tanıdıkları siyasiler, sendika, bürokrat,eş ,dost, cemaatler, dernekler ,aklınıza gelebilecek her türlü yolu kullanarak çoktan Milli eğitim Bakanlığına ulaştırdılar. Ulaştırma yolunu bulamayanlar yukarda saydıklarımız tarafından kendilerine kefil olunması için yöntemler aramaktadır.
Temenni ederiz bakanlık bu sefer aradığı kişileri gerçekten bulsun ki yeni bir 652 ve MEB tasarısına gerek kalmasın,bundan sonra geleceklere havuzda yer kalmadı.Her tasarı bir öncekinden daha sancılı oluyor. Bakanlığı esas gündemi olan eğitim-öğretimden uzaklaştırıp sanki tek işi yönetici atama bakanlığı şekline dönüştürüyor.Maalesef buda eğitim öğretime olumsuz şekilde yansıyor, buna gerek kalmasın.Herkes işine gücüne baksın.
Bu konuda pek emin değiliz onu da söyleyelim geçmiş uygulamalar bizi şaşırtmadı.İnşallah bu sefer yanılan biz oluruz da bundan sonra Milli Eğitim Bakanlığı kendi içinden güvenebileceği elli kişilik bir komisyon kurabilecek kadroları oluşturmakta zorlanmayacağı bir kadro kurabilsin.Onun için Milli Eğitim Bakanlığı işi baştan sıkı tutup ince eleyip sıkı dokumalı .
Selam ve Saygılarımla
 
Abdullah GENCE
Güncelleme Tarihi: 13 Mart 2014, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER