MEB ÖZEL YETENEKLİ BİREYLER YAZ KAMPI DÜZENLİYOR

MEB ÖZEL YETENEKLİ BİREYLER YAZ KAMPI DÜZENLİYOR
Özel Yetenekli Bireyler Yaz Kampı
 
Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile ortak çalışmalar gerçekleştirilmiş olup Hatay-İskenderun Uluçınar Gençlik Kampı ulusal kamp dönemi dışında kalan 15-21 Eylül 2014 tarihleri arasında özel yetenekli bireylere tahsis edilmiştir.  
 

Günümüzde, ülkemiz de dahil olmak üzere pek çok ülkenin kalkınma hedefleri arasında, özel yetenekli bireylerin kendi ilgi alanlarını, yeteneklerini, yaratıcılıklarını geliştirmelerine yönelik fırsatları artırmak, ülkelerine ve dünyalarına yararlı birer vatandaş olmalarını sağlamak yer almaktadır. Bakanlığımızca Özel Yetenekli Bireyler Strateji ve Uygulama Planı 2013-2017 hazırlanmış ve 15 Ocak 2013 tarihinde toplanan Bilim ve Teknoloji Yüksek Kuruluna  (BTYK) sunularak uygulamaya konmuştur.
Strateji ve Uygulama Planının
1) Eğitim Modelleri 2) İnsan Kaynakları                     
3) Yaygınlaştırılabilirlik ve Sürdürülebilirlik ile ilgili 3 temel amaç ve hedefi bulunmaktadır. 
Strateji ve Uygulama Planı Planının Eğitim Modelleri ile İlgili Stratejik Amaçları ve Hedefleri kapsamında, özel yetenekli öğrencilerin bilim ve doğa eğitim kamplarından (yaz kampları) yararlanmalarını sağlamak adına Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile ortak çalışmalar gerçekleştirilmiş olup Hatay-İskenderun Uluçınar Gençlik Kampı ulusal kamp dönemi dışında kalan 15-21 Eylül 2014 tarihleri arasında özel yetenekli bireylere tahsis edilmiştir.  
 Söz konusu kampta, görevli liderler nezaretinde Bakanlığımızca hazırlanan program dahilinde Gençlik ve Spor Bakanlığınca hazırlanan aktivite ve geziden oluşan program desteği verilmiştir.
 
kampkampkampkampkampkampkampkampkampkampkampkamp
Güncelleme Tarihi: 23 Eylül 2014, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER