MEB sınavla öğrenci alacak lise ve kontenjanları açıkladı

MEB, 8'inci sınıf öğrencilerinin 2 Haziran'da isteğe bağlı gireceği merkezi sınavla öğrenci alacak okulları ve kontenjanları açıkladı.

MEB sınavla öğrenci alacak lise ve kontenjanları açıkladı

Milli Eğitim Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, 2018 yılında  8'inci sınıfta öğrenim gören öğrencilerin katılacağı sınava ilişkin, "Sınavla  Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Yapılacak 2018 Yılı Merkezi Sınav  Başvuru ve Uygulama Kılavuzu" ile sınavla öğrenci alan okul listeleri ve  kontenjanları "www.meb.gov.tr" adresinden yayımlandı.
Merkezi sınav, isteğe bağlı olacak ve sınava katılmak isteyenler,  başvurularını yarından itibaren 18 Nisan'a kadar elektronik ortam üzerinden  öğrenim gördükleri okullara yapacak.

Merkezi sınav, 8'inci sınıf öğretim programları esas alınarak  yapılacak. 2 Haziran 2018'de yapılacak sınav, aynı gün iki bölüm halinde  uygulanacak ve çoktan seçmeli 90 soru sorulacak.

İki bölüm arasında verilen süre,  öğrencilerin ihtiyaçlarını gidermesi  ve dinlenmesi için kullanılacak. Bu sürede öğrenciler, okullarından  ayrılamayacak.

Fotoğraflı sınav giriş belgesi, 22 Mayıs 2018'den itibaren elektronik  ortamda okul müdürlükleri tarafından renkli olarak alınacak, mühürlenerek  onaylandıktan sonra öğrenciye teslim edilecek.

Öğrenciler, en geç 09.00'da binada hazır bulunacak

Kimlik kontrolleri ve salonlara yerleştirmenin zamanında yapılabilmesi  için öğrenciler, en geç saat 09.00'da, fotoğraflı sınav giriş belgelerinde  belirtilen binada hazır bulunacak.


Öte yandan, kılavuza göre, 2 Haziran'da yapılacak merkezi sınavın  sonuçları 22 Haziran'da açıklanacak.

İki bölümden oluşacak sınavın birinci bölümü 09.30'da, ikinci bölümü  ise 11.30'da başlayacak. Sınavın birinci bölümü 50 soruluk sözel alandan oluşacak  ve 75 dakika sürecek; ikinci bölüm ise 40 soruluk sayısal alandan oluşacak ve 60  dakika sürecek.

Sözel bölümde, 8'inci sınıf Türkçe dersinden 20, din kültürü ve ahlak  bilgisi, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, yabancı dil derslerinden 10'ar  olmak üzere 50 soru; sayısal bölümde ise matematik ve fen bilimleri derslerinden  20'şer olmak üzere 40 soru yöneltilecek. Ağırlıklı Standart Puan hesaplanırken,  Türkçe, matematik ve fen bilimleri derslerinin ağırlık katsayısı 4, diğer  derslerin ise 1 olarak belirlendi.


Öte yandan, 8'inci sınıf öğrencilerinin 2 Haziran'da isteğe bağlı  gireceği merkezi sınavla öğrenci alacak, fen, sosyal bilimler liseleri, proje  uygulayan eğitim kurumları ile mesleki ve teknik Anadolu liselerinin Anadolu  teknik programlarını kapsayan Türkiye genelindeki okullar ve kontenjanları da  açıklandı.

Buna göre, İstanbul 225, Ankara 82, İzmir 62 olmak üzere Türkiye  genelinde toplam bin 369 orta öğretim kurumu merkezi sınavla öğrenci alacak.
Güncelleme Tarihi: 03 Mayıs 2018, 22:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER