MEB YASA TASARISI NELERİ İÇERİYOR ? NE ZAMAN YASALAŞIR ?

MEB YASA TASARISI NELERİ İÇERİYOR ?  NE ZAMAN YASALAŞIR ?
   TBMM Milli Eğitim Komisyonunda görüşülerek kabul edilen, Milli Eğitim Temel Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısının önümüzdeki hafta Salı günü TBMM Genel Kurulunda görüşülerek yasallaşması bekleniyor.
 
  Komisyonda kabul edilen tasarıyla; MEB Merkez teşkilatında Talim Terbiye Kurulu üyeleri,Müsteşar Yardımcıları,Genel Müdür,İnşaat ve Emlak Grup Başkanı ve Grup Başkanı Kadrolarında bulunanlar ile İl Milli Eğitim Müdürlerinin görevleri sona erecek. 4 yılını dolduran okul müdürlerinin görevleri de sona eriyor.Aynı madde içine İlçe Milli eğitim Müdürleri ve İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları da dahil edildi.
  Tasarıyla; Aday öğretmenleri  1 yıl fiilen çalışması ve performans değerlendirmesinde başarılı olması koşuluyla, bakanlıkça oluşturulacak komisyon marifetiyle yazılı ve sözlü sınavdan geçirilmesi ve sınavda başarılı olanların atanması belirtiliyor.
     Yasa, muhalefet partileri tarafından Anayasa Mahkemesine getirilip,dava kazanılsa dahi,Anayasa Mahkemesi Kararları geriye doğru işlemediğinden,mevcut idarecilerin görevleri sona ermiş olacak.
 
www.kamudan.com / ÖZEL HABER
Güncelleme Tarihi: 23 Şubat 2014, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER