MEB YASASINA İPTAL SİNYALİ

Haşim Kılıç’tan 13 Haziran’a İptal Sinyali

MEB YASASINA İPTAL SİNYALİ
Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim KILIÇ Salı günü beş meslek odasının Ankara Şube Başkanlarıyla ilginç bir görüşme gerçekleştirdi. Mimarlar, Şehir Plancıları, Ziraat Mühendisleri, Peyzaj Mimarları ve Çevre Mühendisleri odalarının Ankara’daki şube Başkanları katıldı.

O görüşmenin detaylarını Cumhuriyet’ten Utku ÇAKIRÖZER köşesine taşıdı. KILIÇ’ın Cumhurbaşkanlığı adaylığı ile ilgili soruya net cevap vermediğini belirten ÇAKIRÖZER , ayrıca dershaneleri kapatan yasanın da öncelikli ele alınacağını söyledi.


Görüşmede 13 Haziran itibariyle görevden alınacak Okul Müdürleri, Müdür Başyardımcıları ve Müdür Yardımcılarının durumuna da değinen Kılıç şu açıklamada bulundu.

DERSANE YASASI ÖNCELİK
Kılıç görüşmesinde, dershaneleri kapatan yasanın öncelikli olarak ele alındığının da işaretini vermiş. Kanun kapsamında, okul müdürleri ve müdür yardımcılarının toplu olarak görevlerinden alındığını anımsatan Kılıç, bu tür uygulamaların aleyhinde yargı kararları bulunduğuna işarat etmiş. Kılıç, var olan yargı kararlarına rağmen, kanunun bu şekliyle çıkarılmasından rahatsızlığını dile getirdi.

Haşim Kılıç’ın bu açıklamasını kulisler MEB yasasının iptal sinyali olarak değerlendirildi.
Güncelleme Tarihi: 06 Haziran 2014, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER