MEB YASASININ 11 MADDESİ KABUL EDİLDİ

TBMM Genel Kurulu'nda, Milli Eğitim Temel Kanunu ile Bazı Kanun ve KHK'larda Değişiklik Yapan Tasarı'nın görüşmeleri sürüyor.

MEB YASASININ 11 MADDESİ KABUL EDİLDİ
Milli Eğitim tasarısının;;
1 ila 15'inci maddeler 1. bölüm olarak,
16 ila 29'uncu maddeleri ise 2. bölüm olarak görüşülüyor. 
yaklaşık 10 madde kabul edildi.
 
Tasarı toplam 38 maddeden ibarettir.
 
Tasarının,
 
 
416 sayılı Kanun uyarınca yurt dışına gönderilecek öğrencilerin seçimine yönelik madde kabul edildi
 
1416 sayılı Kanun uyarınca yurt dışına gönderilenlerden öğrenimlerini başarıyla bitirip dönenlerin atanmasına ilişkin madde kabul edildi.
1416 sayılı kanuna bir geçici madde eklenmesine ilişkin madde kabul edildi.
 
Aday öğretmenliğe atananların 1 yıl çalıştıktan sonra asil kadroya atanmak için tabi tutulacağı sınava ilişkin madde kabul edildi..
 
 Uzman öğretmenliği mahkeme kararıyla alıp da, mahkeme kararları daha sonra aleyhlerine kesinleşenlerden ödemelerin geri alınmamasına ilişkin madde kabul edildi.
Öğretim elemanlarına yeniden "yönetim görevinden ayırma üniversite öğretim mesleğinden çıkarma ve kamu görevinden çıkarma" cezası verilmesine ilişkin madde kabul edildi.
 
8. maddesi dersanelerin dönüşümüne ilişkindir. Aynen kabul edilmiştir.
 
 özel okulların açılmasına ilişkin madde kabul edildi 
 
Dersanelerdeki eğitim personelinin bazılarının Devlet memurluğu kadrosuna atanmasına ilişkin madde kabul edildi..
 
, MEB'de 2 yeni Genel Müdürlük kurulmasına madde kabul edildi.
CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz, TBMM Genel Kurulu'nda, üzerinde eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un fotoğrafının de yer aldığı ve "kumpas mağdurlarına özgürlük" yazılı pankartla çıktı.
 
TBMM Genel Kurulu'nda, Milli Eğitim Temel Kanunu ile Bazı Kanun ve KHK'larda Değişiklik Yapan Tasarı'nın görüşmeleri sürüyor.
 
Değişiklik önergeleri üzerinde konuşan BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, "Burslu olarak yurt dışına gidecek öğrencilerin seçiminde yandaşlık olur mu, bu adaletsizliği yapmayın. Öğretmene, millete, halka, çocuklarına düşman bir anlayış olur mu? Her şey para değil. Ülkenin geleceğini düşünün. Para, para, para...Parayla bir şey olmuyor. Vicdan, vicdan, vicdan. İllaki cüzdan, cüzdan, cüzdan değil" dedi.
 
Kaplan, AK Partili'lerin bağırarak konuşmasına tepki göstermesi üzerine, "sakin söyleyince anlamıyorsunuz" karşılığını verdi.
 
CHP İstanbul Milletvekili Sedef Küçük, iyi bir eğitim ve sınav sisteminde dershanelere ihtiyaç olmayacağını belirterek, Türkiye'de iyi değil vasat bile olmayan eğitim sistemi olduğunu, sınav sisteminin her yıl değiştirildiğini, her gelen bakanın sistemi daha beter edip gittiğini söyledi.
 
"Hepimiz dershanelere ihtiyaç olmayan bir sistemi isteriz ama gerçekler böyle değil" diyen Küçük, dershanelerin siyasi hesaplaşmanın ortasında kaldığını kaydederek, "Filler tepişiyor, çimenler eziliyor. CHP olarak fillerin değil çimenlerin yani öğrencilerin, öğretmenleri, kantincisinden temizlikçisine kadar onbinlerce çalışanın yanındayız" diye konuştu.
 
CHP İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi, iktidarın Kenan Evren için yaptığı düzenlemeyi kendisi için de getirdiğini, son dönemde yapılan yasal düzenlemelerle kendisine koruma zırhı getirdiğini söyledi. Çelebi, "Burası AKP'ye çalışan bir fabrika, biz de buna alet ediliyoruz" diye konuştu.
 
CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz, kürsüye, üzerinde MHP İstanbul Milletvekili Engin Alan, eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, Doğu Perinçek, Tuncay Özkan'ın da fotoğraflarının bulunduğu ve "kumpas mağdurlarına özgürlük" yazılı bir pankartla çıktı. Konuşmasını yaparken pankartı kürsünün önüne yere koyan Yılmaz, iktidarın en küçük bir eleştiriye tahammülü olmadığını, bugün Uşak'ta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşma yaptığı mitinge giderek tepkilerini dile getirenlerin gözaltına alındığını söyledi.
 
Yılmaz, "kumpas mağdurları tahliye oluncaya kadar iki elimiz yakanızda" diyerek pankartı milletvekillerine gösterdi. Yılmaz, konuşmasını bitirdikten sonra pankartı alarak CHP sıralarının üstüne koydu.
 
MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Başbakan Erdoğan'ı dershaneleri kapatmak istemekle siyasi hayatının en büyük hatasını yaptığını savunarak, "Başbakan kendisini, çocuklarını, bakanları ve çocukları ile kabinenin yaşam koçluğunu yapan Rıza Sarraf'ın başını yakmıştır. Dershane girişimi olmasaydı yolsuzluk, hırsızlık ortaya çıkmayacaktı. Konu dershanelerle ilgili değil, güç gösterisi için hazırlanmıştır" diye konuştu.
 
-Meclis TV tartışması-
 
CHP Manisa Milletvekili Hasan Ören, montaj olduğu belirtilen ses kaydı iddialarının gerçek olduğunu AK Parti'li milletvekillerinin de bildiğini savunarak, "Gerçek olmasa Başbakan ortalığı ayağa kaldırırdı. TÜBİTAK'taki 5 kişiyi görevden alacaksınız, oradan alacağınız belge işe yaramaz. Yalanlarınızı tescil ettirmeye giderseniz Türkiye'yi rahatlatamazsınız" dedi.
 
Ören, saat 19.00'da Meclis TV yayınının kesilmesini eleştirerek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın siyasi başdanışmanı ve AK Parti Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan'ın telefon görüşmelerinde Meclis TV'nin yayının kesilmesiyle ilgili sözleri bulunduğunu söyledi.
 
AK Parti Amasya Milletvekili Naci Bostancı ise Akdoğan'ın böyle bir beyanı olamayacağını dile getirerek, "CHP milletle buluşmak istiyorsa buluşsun. Milletle buluşmanın yegane mecrası televizyon değil, Meclis TV hiç değil" diye konuştu.
 
Meclis'te milletvekillerinin halka değil birbirlerine konuşması gerektiğini belirten Bostancı, "Bana kalırsa burada televizyon yayını hiç yapılmasın. Televizyon yayını olmasın, buradaki insanların üzerine sükunet çöküyor. Televizyon yayınları bazen insanları kışkırtıyor" dedi.
 
Sataşmadan söz alan Ören, Genel Kurul kürsüsünün halkın kürsüsü olduğunu belirterek, halkın milletvekillerini Meclis'e haklarını ve ödediği paraları denetlemek için gönderdiğini ifade etti.
 
BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan da Bostancı'ya, "Meclis TV, TRT sizin babanızın malı mıdır? Eğitimi konuşmak önemli değil mi? Yayını kapatırsanız gerisi sansürdür. Demokrasi anlayışınız çok kıtmış" diye seslendi.
 
Bostancı da kişisel görüşlerini ifade ettiğini belirterek, televizyon yayınlarının etkilerinin ortaya konulması için panel düzenlenmesi gerektiğini söyledi.

TASARININ TAM METNİ İÇİN TIKLAYIN
Güncelleme Tarihi: 28 Şubat 2014, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
sinan
sinan - 10 yıl Önce

55 tanesinede yazıklar olsun..

SIRADAKİ HABER