MEB YÖNETİCİ ATAMADA YENİ SÜREÇ ....

MEB.Yönetici atamada yeni bir sürecin başlayacağı sinyalini verdi...

MEB YÖNETİCİ ATAMADA YENİ SÜREÇ ....

     MEB.Müdür Yardımcısı ve Müdür Başyardımcısı sürecini erteledi.Okul Müdürleriyle ilgili Yargı Kararlarına uygun komisyon kurulması talimatını bütün illere bildirdi...
 
      Yönetmeliğin bazı hükümleri hakkında yürütmenin durdurulması kararı vermişti.

DANIŞTAY İDARİ DAVA DAİRELERİ KURULUNUN YÜRÜTMENİN DURDURULMASI KARARI ÜZERİNE YAPILMASI GEREKENLER

Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu, eğitim kurumu yöneticilerinin görevlendirilmelerine ilişkin Yönetmeliğin bazı hükümleri hakkında yürütmenin durdurulması kararı vermiştir.

Söz konusu karar;

1- Müdürlük görev süresinin uzatılmasına ilişkin değerlendirme sürecinde ilçe millî eğitim müdürü, eğitim kurumundan sorumlu şube müdürü ve insan kaynaklarından sorumlu şube müdürünün, değerlendireceği okul müdürü ile en az altı ay süreyle çalışmış olması gerektiği,

2- Müdür başyardımcısı ve müdür yardımcısı görevlendirmelerinin sadece okul müdürünün teklifi üzerine yapılmasının doğru olmadığı, duyuru ve değerlendirme ölçütleri konularak yapılması gerektiği
yönündedir.

Bu karar karşısında;

1- Takvime göre 12 Haziran 2015 tarihi itibarıyla tamamlanacak olan müdürlük görev süresinin uzatılmasına ilişkin değerlendirme süreci, 17 Haziran 2015 tarihine kadar uzatılmıştır.
Bu süreçte, değerlendirme süresinin son günü (12 Haziran 2015) itibarıyla değerlendireceği okul müdürü ile en az altı ay süreyle çalışmamış durumda olan ilçe millî eğitim müdürü, eğitim kurumundan sorumlu şube müdürü ve insan kaynaklarından sorumlu şube müdürlerinin değerlendirme dışı tutulması sağlanacaktır. Bu amaçla “Değerlendirme Yapacak Kişileri Değiştirme” ekranında silme yetkisi verilecektir.
Bu durumda eksik kalacak değerlendirmeler, Yönetmelikte belirlendiği gibi mevcut değerlendiricilerin değerlendirmelerinin yüzlük sisteme uyarlanması yoluyla yapılmış olacaktır.

2- Müdür başyardımcısı ve müdür yardımcısı görevlendirmeleri, Yönetmelikte yargı kararı doğrultusunda yapılacak değişikliğin yürürlüğe konulmasından sonra yapılacak; dolayısıyla o zamana kadar bu kapsamda herhangi bir görevlendirme yapılmayacaktır.
Takvime bağlı diğer işlemlerin zamanında yapılabilmesi için sürecin daha fazla uzatılması mümkün bulunmamaktadır. Bu bakımdan, işlemlerin zamanında ve doğru şekilde sonuçlandırılması için gerekli hassasiyetin gösterilmesi önem arz etmektedir.
İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü
     
       Ayrıca ; Milli Eğitim Bakanı  Nabi AVCI "Danıştayın okul yöneticilerinin görevlendirilmelerine ilişkin yönetmelikle ilgili yürütmeyi durdurma kararının sistemi nasıl etkileyeceği" sorusu üzerine şunları kaydetti:
     
       KARARDAN KİMLRİN NASIL ETKİLENECEĞİNİ HUKUK MÜŞAVİRLERİMİZ ARAŞTIRIYOR
    
"Konuyla ilgili olarak bütün illere bugün itibarıyla yazıyı gönderdik. Yürütmenin durdurulması kararı doğrultusunda yapılması gerekenleri, illere resmi yazıyla bildirdik. Onun dışında, bu karardan kimlerin ne kadar nasıl etkileneceği ve Bakanlık olarak hukuken ne yapmamız gerektiği konusunda hukuk müşavirliğimiz gerekli çalışmayı yapıyor. Bu çalışma yapıldıktan sonra size ayrıntılı olarak açıklamayı yaparız."
 

 www.kamudan.com
Güncelleme Tarihi: 12 Haziran 2015, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
Mehmet AĞIRSOY
Mehmet AĞIRSOY - 9 yıl Önce

Danıştayın bu kararından sonra tüm Müdür, Müdür Başyardımcısı ve Müdür Yardımcısı atamalarının ileride bildirilecek bir tarihe kadar ertelenmiştir denilmeli. Yürürlükte bulunan bu yönetmelikle işin içinden çıkılması mümkün değildir.Öncelikle görev süresi uzatılmayan okul müdürleri hakkında yargının vermiş olduğu Yürütmenin durdurulması ve İptal kararları uygulanarak eski görev yerlerine başlatılması gerekmektedir.Acilen Yönetici atama(görevlendirme değil) ve yer değiştirme yönetmeliği hazırlanmalı ve bu yönetmelikte kariyer ve liyakat esas alınmalıdır. Değerlendirme yapılarak görev süreleri uzatılmış olan okul müdürlerinin de görevlendirilmiş olmaları da danıştayın kararına göre hukuki değildir.

SIRADAKİ HABER