MEB'DE BÜYÜK DEPREM,POLİTİKALAR ÇÖKTÜ ...

Anayasa Mahkemesinin 6528 sayılı kanunun dershaneleri kapatan maddesi iptal edildi ve böylece 1 Eylül 2015 tarihinde faaliyetine son vermesi beklenen dershaneler kapanmayacak ve eğitime devam edecekler

MEB'DE BÜYÜK  DEPREM,POLİTİKALAR ÇÖKTÜ ...

Anayasa Mahkemesinin 6528 sayılı kanunun dershaneleri kapatan maddesi iptal edildi ve böylece 1 Eylül 2015 tarihinde faaliyetine son vermesi beklenen dershaneler kapanmayacak ve eğitime devam edecekler.

Eğitim kurumu müdürlerinin görevlerinin sona ermesi; il milli eğitim müdür yardımcıları, ilçe milli eğitim müdürleri ve merkez şube müdürlerinin şahsa bağlı eğitim uzmanı yapılması ve Bakanlık Müfettişlerinin maarif müfettişi yapılması düzenlemesi hakkında ne karar verildiği henüz basına yansımadı.

Umuyoruz ki AYM bu yöneticilerin uğradığı büyük haksızlığa da dur demiştir.

Şimdi ne olacak?

Lamı cimi yok, MEB üst yönetimi politikaları çökmüştür. Sayın Avcı ve Sayın Tekin başta olmak üzere MEB’in üst yönetiminin söyleyecek sözleri kalmamıştır. Ancak deseler deseler “Anayasa Mahkemesi kararını tanımıyoruz.” derler –ki diyen olduydu- o da mevcut siyasi konjonktürde geçerli olmaz.

Sen bir kanun çıkar ve on binlerce okul yöneticisini görevden al, o insanları aileleri ve çocukları önünde küçük düşür, birçoğu psikolojik travmaya girsin, toplum önünde itibarsızlaştır ve yerlerine de yandaş sendikanın işgalcilerini doldur! Olacak şey değil.

MEB’in en cafcaflı dönüşüm yaptığı bir dönemde tüm tecrübeli il müdür yardımcılarını ve ilçe milli eğitim müdürlerini görevden al, yerlerine talancı yandaş sendika üyelerinin abanmasına zemin hazırla! Olmayacak bir şey!

Türk kamu sisteminin en zor sınavlarından geçirdiğin Bakanlık Müfettişleri en seçkin şekilde seçilsin ve yıllarca gelenekli bir eğitim ve terbiyeden geçsin, bir kanunla maarif müfettişi yap ve görevlerini sıradanlaştır. Akla ziyan bir durum!

Taşradaki şube müdürleri görevlerinde kalsınlar, merkezdeki şube müdürlerinin maaşlarını dondur ve “şahsa bağlı eğitim uzmanı”sın diyerek bir kenara at! Bırakın aklı mantık bile aciz kalır!

Konumuz 6528 sayılı kanun olduğu için başka çuvallamalara girmiyorum bile.

MEB’in akla ziyan uygulamalarını burada yazacak olsak yazımızın sonuna zipli bir dosya eklemek zorunda kalırız.

(…)

İşin özeti nedir biliyor musunuz?

 

BİR: Anayasa Mahkemesi aldığı kararla Türkiye’nin hala bir “cumhuriyet” olduğunu tescillemiştir.

İKİ: Anayasa Mahkemesi; Türkiye Cumhuriyeti Milli Eğitim Bakanlığının sahibinin tüm eğitimciler ve Türk halkı olduğunu, MEB’in Eğitim Bir Sen’in babasının çiftliği olmadığını karar altına almıştır!

Müstakim KORKMAZ

Personelmebhaber.net

Güncelleme Tarihi: 14 Temmuz 2015, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
Süleyman TURAN
Süleyman TURAN - 9 yıl Önce

ŞÜKÜRLER OLSUN...

Eğitim  diye   bir şey   kalma  bazı  kişiler  tarafında   ne  oldu  şimdi
Eğitim diye bir şey kalma bazı kişiler tarafında ne oldu şimdi - 9 yıl Önce

Öğretmenler birbiriyle konuşamaz güvenemez oldu selam dahi verilmiyor insanları birbirinden uzaklaştırdılar önceden görüşün ne olursa olsun her konuda sohbet edebiliyordun.

ömer er
ömer er - 9 yıl Önce

rotasyon da iptal edilecek kesin bizim durumumuz ne olacak???

ata46
ata46 - 9 yıl Önce

müdürlerin öğretmenliğe dönmesi itibarsızlıksa 900.000 öğretmenin durumun ne acaba...

Türk46
Türk46 - 9 yıl Önce

Yüce allaha şükürler olsun gerçek çalışkan ve vatansever insanların tecrit edilmesine dur denilmiştir.

üsküdarlı
üsküdarlı - 9 yıl Önce

Ben olsam istifa ederdim.Japon olsa intihar ederdi.

Bir 74
Bir 74 - 9 yıl Önce

Ata 46 yukarıda yazılanları görmezlikten gelerek hala demagoj iye devan ediyorsun.Ne alakası var öğretmenlerin itibarsız olması ile. Saçmalamışsın.

taner karaca
taner karaca - 9 yıl Önce

aym.gerçektende bu ülkede yargı ve kanun varsa insan hakkını savunan.müdürlerin geri gelmesini bir an evvel sağlamalı.böyle yasa dışı işlem yapan bakanlık yetkililerinide en ağır şeklde cezalandırmalı ki.meb'in sadece bir partinin ve sendikanın malı olmadığını cümle alem görsün..


SIRADAKİ HABER