MEB'İN 2014 STRATEJİSİ

Milli Eğitim Bakanlığı, belirlediği 2014 stratejileriyle daha çok vatandaşın özel okullardan faydalanması için düzenlemeler yapacak

MEB'İN 2014 STRATEJİSİ

 

BAŞBAKAN Erdoğan’ın geçtiğimiz aylarda dershanelerin kaldırılmasıyla ilgili açıklamaları üzerine Milli Eğitim Bakanlığı dershanelerle ilgili yol haritasını çizdi. Dershaneler ve özel okullar için 2014’e kadar gerçekleştirilmesi planlanan hedefler şöyle:
 
ÖZEL SEKTÖRE YATIRIM TEŞVİKİ Özel sektörün eğitim alanında yatırım yapması teşvik edilecek. Daha çok vatandaşın özel öğretim kurumlarından yararlanması sağlanacak, özel öğretim kurumlarındaki eğitim, öğretim ve yönetim kalitesinin yükseltilmesi için işbirlikleri yapılacak.
 
ARSA, VERGİ VE ÖĞRENCİ BAŞINA TEŞVİK Dünyadaki özel okullara yönelişteki artış ve devletin, dershaneleri özel okula dönüştürmeye yönelik politikalarından yararlanarak diğer kamu kuruluşlarıyla işbirliği içerisinde dershanelerin okula dönüşümüyle ilgili teşvikler artırılacak. 4 binden fazla dershanenin özel okullara dönüştürülmesi için vergi muafiyeti ve öğrenci başına teşvik primi gibi kaynaklar özendirilecek.
 
SINAVLARIN KALDIRILMASI DERSHANELERİ ÖZEL OKULA YÖNELTECEK Eğitim sisteminde bir üst öğretime geçişlerin sınavla olması, yükseköğretimin talebin sınırlı bir kısmını karşılaması ve mesleki eğitime olan talebin düşük olması tehditlerini azaltacak çalışmalara da hız verilecek. Dershanelerin yatırım planlarının özel okullara yönlendirilmesi sağlanacak.
 
ÖZEL OKULLARI DENETLEYEN MÜFETTİŞLERİN EĞİTİMİ ARTACAK Bakanlık özel öğretim alanında hizmet veren denetim personelinin nicelik olarak yetersiz olduğunu ve özel alan bilgisi bakımından eksikliklerinin bu olumsuz durumu körüklediğini savunurken, bu kapsamda alanında yetişmiş müfettişlerin sayıları ve hizmet içi eğitim faaliyetleri artırmayı planlıyor. AHMET FATİH ERTURAN
 
YÖK ‘DEĞİŞİM’ İÇİN GÖRÜŞ ALACAK
 
YÜKSEKÖĞRETİM Kurulu akademisyen, öğretim elemanı ve öğrencilerin de bulunduğu, tüm vatandaşların görüşlerini almak için üzerinde çalıştığı Türkiye Yükseköğretim Strateji Belgesi’ni internet sitesinde tartışmaya açtı. YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya açıklamasında, “30 yılı geride bırakan YÖK’ün değişmesi yönünde ciddi bir toplumsal beklenti, yükseköğretim sisteminin yeniden yapılandırılması ihtiyacı hususunda tam bir uzlaşı vardır. Yapılması gereken; katılımcı bir yöntemle, YÖK’ün bütün paydaşlarını sürece katarak, çağdaş bir yükseköğretim sistemi kurulması adına öncülük etmesidir’’ dedi. Çetinsaya, yükseköğretimin oldukça dinamik bir gelişim çizgisi yakaladığını, üniversite sisteminin yeni bir safhaya ulaştığını belirtti.
 
BÜYÜKLER YATIRIMLARINI ÖZEL OKULA YAPTI
 
DERSANECİLİK yapan birçok büyük kuruluş şimdiden yatırımlarını özel okula yönlendirmeye başladı. Buna göre; Uğur Dershaneleri - Bahçeşehir Koleji, Sınav Dershaneleri - Sınav Koleji, Final Dershaneleri - Final Koleji, Maltepe Dershaneleri - Samanyolu Koleji, Kültür Dershaneleri - Doğa Koleji, Açı Dershaneleri - Aşiyan Koleji, Arı Dershaneleri - Arı Koleji, Jale Tezer Dershaneleri - Jale Tezer Koleji, Nesibe Aydın Dershaneleri - Nesibe Aydın Koleji, Fatoş Abla Rönesans Dershaneleri - Fatoş Abla Koleji oldu. Star Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 30 Mayıs 2012, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER