MEB.PRE-SESSIONAL EĞİTİMİNE İLİŞKİN DUYURU

MEB.PRE-SESSIONAL EĞİTİMİNE İLİŞKİN DUYURU

Bilindiği üzere 1416 sayılı Kanun kapsamında İngiltere´de lisansüstü öğrenim gören öğrencilere gerekli durumlarda pre-sessional eğitimine izin verilebilmektedir.

Bakanlığımızca pre-sessional eğitimi dil eğitimi olarak değil esas eğitimin bir parçası olarak sayılmakta; Pre-sessional talepleriniz ise buna göre değerlendirilmektedir.

Bu sebeple bursiyerlerimiz pre-sessional eğitimi aldıkları üniversitede esas öğrenimlerine devam etmek zorundadırlar. Bursiyerlerimizin bu konudaki okul değişikliği talepleri dikkate alınmayacaktır.

Pre-sessional eğitiminde başarısız olan öğrencilerin pre-sessional eğitimi süresince yapılan masrafları ve bursları Bakanlığa iade etmeleri şartıyla başka bir üniversitede eğitim görme talepleri değerlendirilebilecektir. Pre-sessional eğitiminde başarısız olup, yapılan masrafları iade etmeyen bursiyerler hakkında tazminat işlemleri başlatılacaktır.

Bursiyerlerimizin bu konuda mağdur olmamaları için üniversitelerden kabul alırkan pre-sessional eğitimine gerçekten ihtiyaç duyuo duymadıklarını değerlendirerek buna göre kabul almaları önem arz etmektedir.

Bursiyerlerimize duyurulur.

Güncelleme Tarihi: 23 Eylül 2014, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER