MECLİS'TE 'KİM ŞAMPİYON OLUR' ANKETİ

Bazı Bakanlar ve AK Parti'li milletvekilleri, Süper Ligi ilk 4 sırada bitiren Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor takımları arasında oynanan “süper final” müsabakaları ve kimin şampiyon olacağı konusunda görüşlerini açıkladı.

MECLİS'TE 'KİM ŞAMPİYON OLUR' ANKETİ

 

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'ın şampiyon adayı Fenerbahçe. Bozdağ, “Kim şampiyon olur?” sorusuna, “Gönlümden geçen Fenerbahçe'nin şampiyon olması” yanıtını verdi.

“Fenerbahçe, Galatasaray ile yarışıyor?” sözleri üzerine Bozdağ, “Yarış işin doğasında var. Yarışın centilmence olmasını diliyorum ama gönlüm Fenerbahçe'nin şampiyon olmasında. Beşiktaş ve Trabzonspor da çok değerli takımlar. Şampiyonluk 4 takıma da yakışır, ondan şüphem yok. Onlar Türkiye'nin gözde takımları” dedi.

Bozdağ, yoğun çalışma temposu içinde, zaman zaman Fenerbahçe'nin maçlarını televizyondan takip edebildiğini söyledi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, aynı soruyu, “Fenerbahçe kazansın” diye yanıtladı.

Afyonkarahisarspor ve Fenerbahçe'yi tuttuğunu belirten Eroğlu, yoğun iş temposu içerisinde maçları izleyemediğini belirtti.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, “Hangisi iyi oynarsa o şampiyon olsun, hak eden kazansın” dedi.

“Hakem haksızlığı da oldu”

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı, İstanbul Milletvekili Abdülkadir Aksu'nun, “Kim şampiyon olur?” sorusuna verdiği yanıt, ne kadar fanatik bir Beşiktaş'lı olduğunu ortaya koyuyor. Aksu, bu soruya “Beşiktaş'ın dışındaki başka bir takıma nasıl şampiyon olur diyeyim ki” yanıtını vererek Beşiktaş sevgisini dile getiriyor.

Galatasaray maçında “kazaya uğradıklarını” ifade eden Aksu, “Biraz hakem haksızlığı da oldu. Hoş olmayan olaylar yaşandı, yine de Beşiktaş'tan umudumu kesmedim” dedi.

Aksu, “Şampiyonlukta diğer takımların şansı nedir?” sorusunu yanıtlarken, Galatasaray'ın puan olarak önde olduğunu söyledi ancak Galatasaray ile Fenerbahçe'ye eşit şans tanıdı.

“Futboldaki şiddeti” nasıl önlenebileceğine ilişkin soruya Aksu, “Bununla ilgili yasa hazırlandı, Bakanlığım dönemimde Federasyon Başkanı ve yetkilileriyle toplantılar yaptım. Bunda, herkesin sorumluluğu vardır; kulüp başkanının da antrenörün de hocanın da futbolcunun da tabiki seyircilerin de...” yanıtını verdi.

Abdülkadir Aksu, “Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören Futbol Federasyonu Başkanı oldu. Sorunların çözümü için bu şans olabilir mi?” sorusuna, “İnşallah, ümit ediyorum. O tarafsızdır artık. Sorunların çözülmesi lazım, çünkü her maçtan sonra hoş olmayan hadiseler yaşanıyor” dedi.

“Şampiyonlukta Galatasaray daha şanslı”

TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu'nun, kimin şampiyon olacağına ilişkin soruya verdiği yanıt, demeç vermeyi sevdiğini ancak futbolla pek ilgilenmediğini ortaya koydu. Kuzu, “Ben bu işlerden anlamam. Demeç vermekten kaçmam, çok severim biliyorsun ama bu konulara girmeyeyim. Milli takım dışında başka takım hakkında tahminim de ilgim de olmaz. Hayırlı uğurlu olsun vatana millete” diye konuştu.

TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya, hiç bir takımı tutmadığını, sadece A Milli Futbol Takımı'nı tuttuğunu belirterek, performansına göre, Galatasaray'ın şampiyon olacağını öngördüğünü kaydetti.

Galatasaray-Beşiktaş maçını statta izleyen TBMM Dilekçe Komisyonu Başkanı Mehmet Daniş, hem puan avantajından hem de Beşiktaş maçında ortaya koyduğu iyi futboldan dolayı, şampiyonlukta Galatasaray'ı daha şanslı gördüğünü söyledi. Daniş, “Galatasaray daha çok isteyen taraftı, Beşiktaş ise tutuktu, çok iyi futbolcuları olmasına rağmen isteksizdi. Fenerbahçe'ye de çok şanssız diyemem ama arada ciddi puan farkı var. Bu kadar iyi Galatasaray varken puan farkı kapanmaz, düğüm de haftaya çözülür” dedi.

“Şampiyonluk son maça kalmaz”

Galatasaray kongre üyesi olduğunu söyleyen Eski TBMM Başkanı ve Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan, sezon başından beri en güzel futbol oynadığını belirttiği Galatasaray'ın şampiyon olacağına inandığını ifade etti. Toptan, şöyle konuştu: “Bu kadar zorluklardan geçerek böyle bir mücadelenin ortağı olduğu için Fenerbahçe'yi yürekten tebrik ediyorum. Trabzonspor ve Beşiktaş kendilerinden bekleneni veremedi, onların da bu yarışın içinde mutlaka olması lazımdı. Beşiktaş çok zengin bir kadro kurdu ama belli ki bazı nedenlerle istedikleri şeyi yakalayamadılar. Beşiktaş, bir Fatih Terim bulabilseydi zannediyorum bugün ligin en öndeki takımlarından biri olurdu ama olamadı. Trabzonspor'un da onursal üyesiyim. Hepsinin kalbimin bir köşesinde yeri var ama Galatasaray şampiyon olsa iyi olur.”

“Şampiyonluktan çok daha önemli hale geldi”

Eski Bayındırlık ve İskan Bakanı, Ak Parti Samsun Milletvekili Mustafa Demir, sporda şiddete dikkati çekti.

Şampiyonluk yarışında Galatasaray'ı avantajlı gördüğünü ve şampiyon olacağını düşündüğünü belirten Demir, sporda şiddetin önlenmesiyle ilgili olarak, “Bu sorunların altından inşallah kalkarız hep birlikte. Çünkü şampiyonluktan çok daha önemli hale geldi” sözlerini sarfetti.

Eski Türkiye Güreş Federasyonu Başkanlarından Ak Parti İstanbul Milletvekili Osman Aşkın Bak ise, Fenerbahçe'yi tuttuğunu söyledi.

Galatasaray'ın 5 puan önde ve avantajlı olduğunu belirten Bak, bu haftaki Galatasaray-Fenerbahçe maçının sonucunun çok önemli olduğunu kaydetti. Bak, Fenerbahçe'nin kazanması halinde heyecanın daha da artacağını, şampiyonluğun Galatasaray-Fenerbahçe arasındaki son maça kalabileceğini söyledi.

“Galatasaray hakemlerin yardımıyla ayakta kalıyor”

Ak Parti Konya Milletvekili Harun Tüfekci ise Galatasaray'ın çok ciddi bir avantajı olduğunu ama Fenerbahçe'nin de çok iddialı olduğunu ve “maçlara asıldığını” söyledi. Galatasaray'ın zorlanmayacağını ve şampiyon olacağını düşündüğünü belirten Tüfekci, Galatasaray'ın Süper Ligi birinci bitirerek zaten şampiyonluğu hak ettiğini kaydetti.

Ak Parti Adana Milletvekili Necdet Ünüvar'ın, “Kim şampiyon olur?” sorusuna verdiği yanıt da Abdülkadir Aksu gibi ne kadar fanatik bir Beşiktaş'lı olduğunu ortaya koydu. Ünüvar, “Beşiktaş'lıyım, Beşiktaş'ın kazanmasını istiyorum ama kazanamayacak. Beşiktaş'ın kazanamadığı yerde kim kazanırsa kazansın” yanıtını verdi.

Fenerbahçe'yi tuttuğunu belirten Ak Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ, şampiyonlukta Galatasaray'ı şanslı gördüğünü söylerken; Fenerbahçe'li Ak Parti Muş Milletvekili Faruk Işık da Galatasaray'ın hakemlerin yardımıyla ayakta kaldığının Beşiktaş maçında görüldüğünü söyledi.

“Fenerbahçe'yi başa aday görmek isteriz”

“Bir Fenerbahçe'li olarak, her zaman Fenerbahçe'yi başa aday görmek isteriz” diyen Ak Parti Kars Milletvekili Yunus Kılıç ise Fenerbahçe'nin ligde iyi bir performans sergilediğini ancak güç dengesine bakıldığı zaman Galatasaray'ın biraz daha iyi futbol oynadığının görüldüğünü kaydetti.

“Fenerbahçe Galatasaray'ı stadında yenebilir mi?” sorusuna Kılıç, “Fenerbahçe, dünyada hangi statta maça çıkarsa çıksın, 'yeneceğim' zihniyetiyle çıkar. Galatasaray stadı, Trabzonspor stadı... Bize her yer Fenerbahçe, farketmez. Hukuki süreç devam ediyor ama Fenerbahçe'nin takım olarak bir misyonu var ve bunu da topluma kanıtlaması gerekiyor. Bunu da başarıyla sağlar. Bazı şeyleri başarıyla daha iyi anlatırsınız” yanıtını verdi.

Kılıç, Fenerbahçe'li futbolcu Emre Belezoğlu'nun inançlı birisi olduğunu belirterek, “Bizim dinimizde ırk, dil, insan, din ayırımı yasaklanmıştır. Emre bunu en iyi bilenlerden ve yaşayanlardan birisi olduğu için onun söylediklerine inanmak lazım” dedi.

Güncelleme Tarihi: 20 Nisan 2012, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER