MEHMET AĞAR CEZAEVİNDE

Mehmet Ağar, cezasını çekeceği Aydın Yenipazar K1 Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'na gitti.

MEHMET AĞAR CEZAEVİNDE

Mehmet Ağar cezaevinde

Mehmet Ağar, cezasını çekeceği Aydın Yenipazar K1 Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'na gitti.

 

'Susurluk Davası'' kapsamında 5 yıl hapis cezası Yargıtay tarafından onanan ve Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hakkında ''yakalama emri'' çıkartılan Mehmet Ağar, iki yıl hapis cezasını çekeceği Aydın Yenipazar K1 Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'na geldi. Ağar "Ben bunu bir görev kusuru olarak görüyorum. Terörle mücadele devlete yardımcı olacaksa bu süreci de bir görev olarak addediyorum. Bugüne kadarki görev sürecimizde ehli imana da ehli namusa da ehli vatana da bir zararımız dokunmamıştır." dedi. Ağar'ın gelişi öncesi cezaevi etrafında kuş uçurtulmadı. Yenpizar Cezaevi'nde Ağar için özel bir oda oluşturulduğu, tadilat nedeniyle birçoğu tahliye edilen tutuklu ve hükümlülerden ise sadece 3 kişi, infaz koruma memurlarından da yine 3 kişi kaldığı öğrenildi.

Türkiye'de sakin şehir unvanına sahip Aydın'ın Yenipazar ilçesindeki kapalı cezaevindeki heyecanlı bekleyiş nihayet son buldu. İki gündür bekleyişin sürdüğü Yenipazar K-1Tipi Kapalı Cezaevi’ne gelen Mehmet Ağar, saat 15.45 sıralarında teslim oldu. Ağar’ın Yenipazar’da cezasını çekeceği kesinleşmesinin ardından başlatılan tadilat çalışmaları dün sabah daha da yoğunlaştı. Bugüne kadar 10 işçiyle sürdürülen çalışmalara dün sabah saatlerinde Niğde’den gelen 5 işçi daha katıldı. Traktör ve kamyonetlerle inşaat malzemelerinin taşındığı cezaevinin jiletli telleri tamamen yenilenirken, cezaevini çevreleyen ilk engel lan tel örgülerde kesildi. Güvenlik kameralarının da sayısının artırıldığı cezaevi içerisinde Mehmet Ağar için özel bir oda oluşturulduğu öğrenilirken, içerideki hummalı çalışmalar Ağar’ın gelişine dakikalar kala dahi devam etti. Ağar’ın gelişine yaklaşık 3 saat kala Cezaevi etrafındaki güvenlik önlemleri üst seviyeye çıkarılırken, cezaevine gören hakim tepelere polis yerleştirildi. Ağar’ın cezaevine gelişi sırasında kullanacak olduğu güzergahta polis ve jandarma ekipleri görevlendirildi.

BAŞSAVCI İNCELEMELERDE BULUNDU

Öğle saatlerinde Mehmet Ağar’ın 2 yıllık hapis cezasını çekeceği Yenipazar K-1 tipi Kapalı Cezaevine gelen Aydın Cumhuriyet Başsavcısı Ekrem Yiğit, Ağar için yapılan hazırlıkları yerinde inceledi. Yaklaşık yarım saat cezaevi içerisinde kalan Başsavcı Yiğit, cezaevi çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtsız bıraktı.

VE AĞAR GELDİ

İçişleri eski Bakanı Mehmet Ağar, Yenipazar K-1 Tipi Kapalı Cezaevine teslim olmak için öğle saatlerinde Bodrum'dan hareket ederek saat 15.45 sıralarında birkaç araçlık konvoy ile Yenipazar Cumhuriyet Savcılığına müracaat etti. Savcılıktaki işlemleri tamamlanan Ağar, sevenlerinin oluşturduğu kısa bir konvoy eşliğinde günlerdir kendisi için hazırlanmaya çalışılan Yenipazar k-1 Tipi Kapalı Cezaevine teslim oldu.

BU ÖNCE ALLAH'TAN SONRA DEVLETTEN GELENDİR

Cezaevi girişi öncesi açıklamalarda bulunan Ağar, “Değerli arkadaşlar bugüne kadar sizleri çok yordum. Sizleri bundan sonra yormayacağım rahat olun. Daha önce dediğim gibi ben bunu bir görev kusuru olarak görüyorum ve bu birliktelik ile bu düşüncem içerisinde terörle mücadele devlete yardımcı olacaksa bu sürecide bir görev olarak addediyorum. Bin şükür ki bugüne kadar olan hizmetimizde halk tabiriyle söyleyeyim ehli imana da ehli namusa da ehli vatana da ve kimseye bir zararımız dokunmamıştır. Hep bunun gayreti içerisinde oldum. Ama sonuçta böyle bir tecelli olmuşsa bu önce Allah’tan sonra devletten gelendir. Buda bizim başımızın üzerinedir. Bizim meselemiz Türkiye’nin geleceğinin, 75 milyonun kardeşçe birlikte huzur içinde yaşamasıdır. Onun dışında hiçbir gayemiz olmadı. Buna dikkat ettik.Bu vatan toprağında geçireceğimiz bu sürede vatanımızın toprağı olduğu için hemşerilerimizin yaklaşımından dolayı gayet huzur içerisindeyim. Allah devlete millere zeval vermesin. Ne milletime ne sevenlerime üzecek veya mahcup edecek hiçbir davranışım olmamıştır. Allah yardımcımız olsunî dedi.

KIRGINLIĞIM YOK

Kırgın olup olmadığı sorulan Ağar, şu cevabı verdi: “Hiçbir kimseye kırgınlığım muğdariyetim olamaz. Bu tür hizmetlerde çalışan insanların cumhuriyet öncesinde de cumhuriyet sonrasında da örnekleri vardır. Hiçbir kırgınlığımız muğdariyetimiz olamaz. Teşekkür ederimî

Sevenleri tarafından “Sen bir milli kahramansınî sloganlarıyla uğurlanan Ağar, Yenipazar K-1 Tipi Kapalı Cezaevi giriş kapısından girerek yetkililere teslim oldu.

AĞAR'IN EŞİ YENİPAZAR'DA EV TUTTU

Mehmet Ağar'ın eşi Emel Ağar eşinin Yenipazar ilçesindeki kalacağı cezaevinde yalnız bırakmamak için ilçe merkezinde ev kiraladı. Emel Ağar, 350 TL'ye kiraladığı 3+1 evin tadilat ve tefrişini yaptırdı. Mobilya ve beyaz eşyaları alınan eve hafta sonu geleceği öğrenildi. Ağar'ın 3 koruması da yine ev tutmuştu.

3 KİŞİ İLE KALACAK


Ağar'ın gelişi öncesi tadilat başlatılan ve çalışmalar gerekçe gösterilerek adeta boşaltılıp içindeki 50'ye yakın tutuklu ve hükümlü başka cezaevlerine nakledilen K-1 Tipi Kapalı Cezaevi'nde sadece 3 tutuklu ve hükümlü kaldığı öğrenildi. Jandarmanın koruduğu cezaevinde 3 de infaz koruma memuru bırakıldı. Ağar'ın kendisi için oluşturulan özel odada kalacağı öğrenildi.
 

Güncelleme Tarihi: 25 Nisan 2012, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER