Melike öğretmen anne ve babasıyla aynı kaderi paylaştı

Van depreminden geriye inanılmaz kurtuluş öykülerinin yanı sıra, yürekleri dağlayan hikayeler kaldı. Melike öğretmen, anne ve babasıyla aynı sonu yaşadı... Bir üsteğmen enkazdan nişanlısını kurtardı... Kanseri yenen öğretmen depreme yenildi....

Melike öğretmen anne ve babasıyla aynı kaderi paylaştı
ANNE VE BABA İLE AYNI SON

Alanya Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’nden emekli Kamil ve Atiye Atman çiftinin 7 yaşındayken evlat edindikleri tek kızı öğretmen Melike Atman, Erciş’te oturduğu evin çökmesi sonucu enkaz altında kalarak yaşamını yitirdi. Ağustos ayında çekilen kurayla Van’ın Erciş ilçesine bağlı Salmanağa Köyü İlköğretim Okulu’na atanan Melike Atman’ın gerçek ailesini Afyonkarahisar’ın Dinar ilçesinde 1995’te meydana gelen depremde kaybettiği öne sürüldü.

ÜSTEĞMEN NİŞANLISINI KURTARDI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Van’a gönderdiği 83 kişilik arama kurtarma ekibi de Erciş’te çöken bir binadaki 3 öğretmeni canlı olarak enkazdan çıkardı. Öğretmenlerden biri de Üsteğmen Onur Eryaşar’ın nişanlısıGül Karaçoban’dı. Eryaşar, arama kurtarma ekiplerine enkazı elleriyle kazıyarak yardım etti ve sonunda nişanlısını enkazdan yaralı olarak çıkardı.

12 YIL SONRA AYNI KABUSU YAŞADI

Marmara depremiyle enkaz altında kalan öğretmen Hanife Kaya, Van’da da depreme yakalandı. 24 saat enkaz altında yaşam mücadelesi veren Hanife öğretmen, bir kez daha kâbus gibi saatler yaşadı.

17 Ağustos 1999’daki depremde Avcılar’da 8 saat enkaz altında kalan Hanife Kaya yaşadıklarını bir türlü unutamadı ve uzun süre depremin izlerini taşıdı. İki yıl önce evlenen Hanife Kaya, hayatını tam düzene sokmuştu ki Van’a tayini çıktı. Hanife Kaya, 7.2 büyüklüğündeki deprem sırasında arkadaşıyla birlikte evde bulunuyordu. Yaşadıkları 5 katlı apartman yerle bir olurken, iki öğretmen de enkaz altında kaldı. 24 saat sonunda arma kurtarma ekipleri, Hanife öğretmene ulaştı. Yasin Kata enkazdan çıkarılan eşini ellerini tutarak hastaneye uğurladı.
 

İKİ ÖĞRETMEN HAYATINI KAYBETTİ

Van’ın Erciş İlçesi’nde görevli öğretmenler Manisalı 25 yaşındaki Alime Paşa ile Eskişehirli 24 yaşındaki Senem Aka’nın, 7.2 büyüklüğündeki depremde enkaz altında kalıp hayatlarını kaybettiği öğrenildi. İki öğretmenin de cenazelerini almak için ailelerinin Van’a gittiği belirtildi. Senem Aka bir süre önce Polis Halil Aka ile evlenmişti.
 
 

KANSERİ YENDİ, DEPREME YENİLDİ

Van’da yolda yürürken 7.2 büyüklüğündeki deprem sırasında binalardan düşen beton parçasının başına isabet etmesi sonucu hayatını kaybeden ilköğretim okulu öğretmeni 25 yaşındaki Okay Yaşar, Ordu’nun Perşembe İlçesi’ndeki Anaç Köyü’nde gözyaşlarıyla son yolculuğuna uğurlandı. Yaşar’ın 2 yıl önce kan kanseri olup, yapılan tedavi sonucu sağlığına kavuştuğu belirtildi.
 
 


 



Güncelleme Tarihi: 25 Ekim 2011, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
Evren
Evren - 13 yıl Önce

Yarabbim ya Allah rahmet eylesin canım Öğretmenlerim

SIRADAKİ HABER