MEMUR ZAM ORANLARI AÇIKLANDI

Hakem heyeti son kararını verdi. İşte memurun zam oranları

MEMUR ZAM ORANLARI AÇIKLANDI

 

Memur zammı açıklandı!

Hakem Kurulu toplantısı sonucu memura verilecek zam oranı açıklandı. Memur-Sen'de son anda bir hamle yaptı...


Hakem Kurulu toplantısı sonucu, memura 2012 için 4+4, 2013 için 3+3 zam teklifi verildi...

Oylama sonucunda başkan ve kamu temsilcilerinin oylarıyla (5'e karşı 6 oyla) 2012 yılında memura 4+4 zam yapılması kararı alındı.

Kamu Görevlileri Hakem Kurulu, memur maaşlarına yapılacak zammın 2012 yılı için yüzde 4 +4, 2013 yılı için yüzde 3+ 3 olmasına karar verdiği bildirildi.

Kurul’un devam eden toplantısında sendikaların hizmet kollarına ilişkin talepleriyle diğer mali talepler de değerlendirilecek.


Yaklışık 4 milyon memur ve memur emeklisinin merakla beklediği zam oranları açıklandı.

Memur tarafının talebi ise 2012 için yüzde 7.5 + 7.5, 2013 yüzde 6.5 + 6.75 olmuştu.

 ANKARA'DA MEMURLAR EYLEME BAŞLADI
 

 

Hakem Kurulu'nun zam kararının açıklandığı sıralarda KESK üyeleri eyleme başladı. 

KESK Ankara Şubeler Platformu eyleme başladı. 100-150 kişilik grup görüşmelerin yapıldığı Devlet Personel Başkanlığı binasına doğru yürüyüşe geçti. Gazi Mustafa Kemal Bulvarı da trafiğe kapatıldı.

KESK üyesi bir grup, Kamu Görevlileri Hakem Kurulu'nun toplandığı Devlet Personel Başkanlığı'nın önünde oturma eylemi gerçekleştiriyor. Eylemci grup hükümet tarafından memurlara "dayatılmak istenen zam oranlarını" protesto ediyor. 
 

Kamu Görevlileri Hakem Kurulu memur ve emeklisinin 2012 ve 2013 yıllarına ilişkin mali ve sosyal haklarına ilişkin nihai kararın verileceği son toplantını Devlet Personel Başkanlığı'nda yapıyor. KESK üyesi bir grup ise içeride yapılan görüşmenin "Bir tiyatrodan ibaret olduğunu savunarak, görüşmeleri Başkanlık önünde protesto ediyor. 


 

Devlet Personel başkanlığı önünde, "grevli toplu sözleşme, insanca yaşayacak bir ücret için, güvenceli istihdam, tüm ek ödemelerin emekliliğe yansıtılması, kamu emekçisi kadınlara pozitif ayrımcılık için, yasakların son bulması için" diye yazılı pankart açan KESK üyeleri oturma eylemlerini sürdürüyor. "Devlet güdümlü sendikaya hayır", "İşte sendika işte KESK", "Hükümet zammını al başına çal", "Yaşasın sınıf dayanışması" şeklinde sloganlar atan KESK üyeleri, toplantı süresince oturma eylemini sürdürecekleri kararlılığını ifade ederken, eylem yapılan alanın çevresi ise emniyet kuvvetleri tarafından abluka altına alındı.
Güncelleme Tarihi: 29 Mayıs 2012, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
ihsan
ihsan - 12 yıl Önce

bir an önce çekilmelidir. bizler hiç zam almadan bu tabloyu protesto ediyoruz.ve maliye bakanı bize vermediği ücretle 74 milyon vatandaşı ihya edebilir

ahmet ateş
ahmet ateş - 12 yıl Önce

referandumda şöyle toplu sözleşme olacak..çok güzel olacak..dedik..yetmez ama evet evet dedik..ohh çok şükürr muradımıza erdik.....

öğretmen
öğretmen - 12 yıl Önce

toplu sözleşme hakkı kazanmışız.Bunun neresi kazanım hakem heyeti hükümetin güdümünde ya da hükümete paralel bir karar verdi. Eee itiraz etme hakkımız yok,istemesek de kabul etmek zorundayız.Peki itiraz edemeyeceğin bir şey nasıl hak oluyor anlamadım anlayan varsa beri gelsin

SIRADAKİ HABER