MEMUR ZAMMINI BELİRYECEK MEMURLAR KAÇ PARA MAAŞ ALIYOR

Hükümet memura zam teklifin buçuk buçuk arttırdı. Sendikalar kabul etmedi. Sorunu hakem heyeti çözecek. Milyonlarca memur ile kendilerine de zam yapacak memurlar kaç para maaşa alıyor.

 MEMUR ZAMMINI BELİRYECEK MEMURLAR  KAÇ PARA  MAAŞ ALIYOR


 

MEMUR ZAMMINI BELİRYECEK
MEMURLARIN  KAÇ PARA   MAAŞ ALIYOR

Tüm gözlerin çevrildiği Hakem Kurulu’nun tamamı memurlardan oluşuyor.


Kurul üyeleri, milyonlarca kişinin yanı sıra kendi zamlarını da belirleyecek.

Memurun ilk toplu sözleşme maratonu anlaşmazlıkla bitti. Hükümet’in teklif ettiği yüzde 3,5+4’lük zammı düşük bulan memur şimdi tamamı memurlardan oluşan Hakem Kurulu’ndan çıkacak zammı bekliyor
 
Hükümetle memur sendikaları arasında yapılan toplu sözleşme görüşmelerinden memurun beklediği zam çıkmadı. Hükümet 2012 için yüzde 3,5+4’lük zam teklifini artırmayacağını bildirdi. Memur-Sen de masadan kalktı ve dün uyuşmazlık zaptı imzaladı. Örgüt yarın Kamu Görevlileri Hakem Kurulu’na resmen başvuru yapacak. Kurul, tamamen memur ve memur kökenli sendikacılardan oluşuyor. Dolayısıyla memurun zammını yine memurlar belirleyecek.

Denge 6’ya 5 görünüyor

Toplam 11 üyeden oluşan Hakem Kurulu’nun 4 üyesi kamuyu, 4 üyesi de memuru temsil ediyor. İki üye üniversitelerden bağımsız olarak katılırken kurula Sayıştay Başkanı Recai Akyel başkanlık ediyor. Atama ve temsil itibariyle bakıldığında kağıt üstünde Kurul’da hükümetin 6’ya karşı 5 ağırlığı bulunuyor.
 
Eli en sıkı bürokratlar

Memurun zam kaderini belirleyecek Kurul’un Hükümet tarafından atanan üyeleri, temsil ettikleri kurumları itibariyle eli en sıkı bürokratlar olarak biliniyorlar. İşte o üyeler:

* İlhan Hatipoğlu (Maliye Bakanlığı Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürü): Türkiye’nin bütçesi Hatipoğlu’na emanet. Ödenek dışı harcamalara görevi gereği sıcak bakmıyor.

* Cavit Dağdaş (Hazine Müsteşar Yardımcısı): Bütçe ödeneğinin üzerinde yapılan her harcama, Hazine için ilave borçlanma anlamına geliyor. Personel ödeneğini aşacak zamlara olumlu yaklaşmıyor.

* Erhan Usta (Kalkınma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı): Görevi, bütçeden yapılacak kamu harcamalarını daha bütçe oluşmadan orta vadeli programa uygun olarak planlamak.

* Şaban Talaş (Devlet Personel Başkan Yardımcısı): Pazarlık masasında sendikalara teklif edilen zammın çok üzerinde yeni bir zam rakamına olur vermesi beklenmiyor.

Memurun 4 temsilcisi

Memuru, Memur-Sen adına Hacı Bayram Tonbul ile H.Rahmi Akyüz, Kamu-Sen adına İsmail Koncuk, KESK adına da Ali Kılıç olmak üzere toplam 4 üye temsil ediyor. Onlar zammı en az yeniden değerleme oranı olan yüzde 10,26’ya yükseltmek için mücadele edecek.
 
İki akademisyen var

İstanbul Üniversitesi’nden Prof. Dr. Sedat Murat, hükümet tarafından seçildi. Gazi Üniversitesi’nden Doç. Dr. Aydın Başbuğ ise sendikaların sunduğu öğretim üyeleri arasından yine hükümet tarafından seçildi.

İşte üyeler ve maaşları

4 sendikacı dışındaki bürokrat ile öğretim üyelerin isimleri ve ilavesiz çıplak maaşları şöyle:

Recai Akyel: Sayıştay Başkanı (7 bin 478 TL)

İlhan Hatipoğlu:Genel Müdür (5 bin 678)

Erhan Usta: Müsteşar Yardımcısı (5 bin 678)

Cavit Dağdaş:Müsteşar Yardımcısı (5 bin 678)

Şaban Talaş:Başkan Yardımcısı (4 bin 813)

Prof. Sedat Murat: (3 bin 808)

Doç.Aydın Başbuğ:(2 bin 624).




İŞTE HAKEM KURULU


Hükümet memura zam teklifin buçuk buçuk arttırıyor. Görüşmeler sabah kadar sürsede çıkmaza gidiyor. hükümet ile memur sendikalarının teklifleri arasında yüzde yüzlük fark var.
 Bu arada  anlaşma olmaz ise sorunui çözecek hakem kuruluda belirlendi.

İŞTE  KAMU GÖREVLİLERİ HAKEM KURULU ÜYELERİ

Bakanlar Kurulu, Kamu Görevlileri  Hakem Kurulu üyelerini belirledi. Buna göre, toplu sözleşme görüşmelerinin  uyuşmazlıkla sonuçlanması durumunda toplanacak kurula, Sayıştay Başkanı Recai  Akyel başkanlık edecek.

Bakanlar Kurulu tarafından memur sendikaları konfederasyonuna gönderilen  yazıya göre, Sayıştay Başkanı Akyel'in başkanlığını yapacağı Kamu Görevlileri  Hakem Kurulu'nun diğer üyeleri şöyle:

-İlhan Hatipoğlu, Maliye Bakanlığı Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürü
-Erhan Usta, Kalkınma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı
-Cavit Dağdaş, Hazine Müsteşar Yardımcısı
-Şaban Talaş, Devlet Personel Başkan Yardımcısı
-Hacı Bayram Tombul, Memur-Sen
-Hüseyin Rahmi Akyüz, Memur-Sen
-İsmail Koncuk, Türkiye Kamu-Sen
-Ali Kılıç, KESK
-Prof. Dr. Sedat Murat, İstanbul Üniversitesi
-Doç. Dr. Aydın Başbuğ, Gazi Üniversitesi





 

Güncelleme Tarihi: 21 Mayıs 2012, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
ihsan
ihsan - 12 yıl Önce

dün öğretmenleri kandıran sendikayı göreceğiz. memura sendikal hak geliyor diye meydanlarda tiwist oyunu oynayanlar gördüler işte hükümetin restini. acıyorum ben bu memurlara. başka da sözüm yok. bana göre memurun maaşı çok yüksek. hükümet geri almalı birazını. öyle ya avrupada kriz var biz kalkınıyoruz...!!

ayhan aksoy
ayhan aksoy - 12 yıl Önce

bizpolisiz,ne başbakanınverdiisözler,nedebizeverilen %3ler.bizgünde 13 saat çalışırız,önüne gelen herkes bize emreder.mesaivmefhumumuz yok.canımızıda vririz,iznimizi bile istediğimiz zaman kullanamayız,ilgili rütbelinin iki dudağı arasında.gece,gündüz,hafta tatilin yok,bayramlarda iki katı çalışırım,neuyku düzenim var,nede insanca bir yaşamım.kısacası demokratik haklardan faydalanamazsın,30 yıl çalışırsın ,emekli olunca nerdeyseasgari ücrete talim edersin,tatilgünlerinde,yaz günlerinde,bayramlarda hep sen çalışırsın,edebiyatınıda ,kaymağınıda az çalışanlar götürür,sen hep on nisanları beklersin,ikitatlı laf yine aynı hikaye,çünkü sen polis sinsin,senin insanca yaşama hakkın yok.

şike nerde haber orda
şike nerde haber orda - 12 yıl Önce

super lıg de şike yı sıke yokmus gibi kapattılar bu şike değil mi yaptıkları.e hakemler bunların değil mi ne beklıyosunuz kı ? eyleme devam edecez alana kadar( ama polisin öğretmene ve memuru savunan sendıkaya biber gazı sıkma hakkı var ,)sen senı savunanı engellıyosun ne beklıosun kı sonuc olarak??

SIRADAKİ HABER