MEMURA 3+3 ZAM VERMEK İNSAFSIZLIKTIR

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Toplu Sözleşme Görüşmeleri ile ilgili hükümeti eleştirdi.

MEMURA 3+3 ZAM VERMEK İNSAFSIZLIKTIR

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Toplu Sözleşme Görüşmeleri ile ilgili hükümeti eleştirdi.

Yaptığı yazılı açıklamada memur ve emeklilere yönelik olarak 2012 yılı için önerilen yüzde 3+3 zam teklifiyle, 2013 yılı için gündeme getirilen yüzde 2+3 zam düşüncesinin 'insafsızlık' ve 'izansızlık' örneği olduğunu belirten Bahçeli, "Üstelik memurlara ödenmesi gereken bu yılın ilk yarısındaki zamlı maaş hala verilmemiş ve bu konuda affedilemez bir kayıtsızlık gösterilmiştir. İşine gelince her şeye para bulan, milli kaynakları fütursuzca çarçur eden ve israfın dibine batan AKP zihniyetinin, sıra memur ve emeklilere gelince ipe un sermesi asla kabul edilemeyecek bir sinsilik ve kötü niyetliliktir. Son bir yıllık zaman zarfında; doğalgaza yüzde 33, elektriğe yüzde 22, benzine yüzde 23, mazota yüzde 24’lük zam oranları çalışanların maaşlarını eritmiş ve bilhassa gıda ve barınma harcamalarındaki ısrarlı artışlar hayatı zindana çevirmiştir. Başbakan Erdoğan’ın talep edilen maaş artışlarının gerçekleşmesi karşında ülkemizin Yunanistan ve İspanya’ya dönebileceğini ifade etmesi en başta her bir memur ve emekliye hakaret ve haksızlıkla eşdeğer anlama gelecektir." dedi.

    Hükümetin ekonomik büyümeden, ilerlemeden ve dünyanın 17’nci büyük ekonomisi olmaktan bahsediyorsa toplu görüşme masalarında hak sahiplerinin taleplerini karşılaması gerektiğini belirten Bahçeli, "Milliyetçi Hareket Partisi, hükümetin ayak sürümesiyle devam eden toplu görüşmelerde, memurların yüzde 11-14 seviyesine ulaşan enflasyona ezdirilmeyerek, refahlarını artıracak makul ve meşru zam oranı üzerinde bir an önce mutabakat sağlanmasını beklemektedir." görüşünü dile getirdi.

Güncelleme Tarihi: 15 Mayıs 2012, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER