MEMURA ÇİFTE ZAM MÜJDESİ

Haziran'da zam ve fark alacak memurun maaşına 1 ay sonra Temmuz'da bir zam daha gelecek

MEMURA ÇİFTE ZAM MÜJDESİ

Yaklaşık 2.5 milyon memur ve 1.8 milyon memur emeklisinin merakla takip ettiği toplu sözleşme maratonu tüm hızıyla sürüyor.
Takvim'in haberine göre Maliye Bakanlığı'nın memur zammı için ilk teklifini bu hafta sunması bekleniyor. Edinilen bilgiye göre; bu teklif, "2012 yılının ilk 6 ayı için yüzde 3 zam+1 puan gecikme zammı, ikinci 6 ayı için de yüzde 4 zam" şeklinde olacak.

ENFLASYON FARKI DA...

Kulislerde; masada uzlaşma sağlanamayacağı konuşuluyor. Bu durumda devreye girecek Kamu Görevlileri Hakem Kurulu'nun da 2012 yılı için "yüzde 5+5 zam" ya da "yüzde ''6+6 zam" yönünde bir karar verebileceği ifade ediliyor. Yine kulislere göre; hakem kurulu, zamma ilave olarak oluşacak enflasyon farkının da verilmesini kararlaştıracak.

TOPLU PARA İMKANI

Toplu sözleşmenin tamamlanmasının ardından zamlı maaşın ve farkların 15 Haziran'da ödeneceği belirtiliyor. Yılbaşından bu yana zam bekleyen memurlara, toplu sözleşmenin gecikmesi nedeniyle çifte zam imkanı da doğacak. Memurların zammı 1 Ocak 2012'den itibaren geçerli olacak.
Bu nedenle memurlar 15 Haziran'da zamlı maaş ve 5.5 aylık fark alacak. 1 Temmuz'da da ikinci 6 aya ilişkin zam yapılacak. Temmuz maaşı ayın 15'inde ödendiği için, memurlara söz konusu ayda yeni zamlı maaşlarının yanı sıra 14 günlük de fark verilecek. Böylece memurların eline toplu para geçmiş olacak

Güncelleme Tarihi: 08 Mayıs 2012, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
çödmflksdmf
çödmflksdmf - 12 yıl Önce

dsdşlfklşsdkf

abbas karaabbas
abbas karaabbas - 12 yıl Önce

2012 ocak ayından beri yatan ek derslere zam oranı eklenecek mi?

SIRADAKİ HABER