MEMURA CUMA NAMAZI İZNİ RESMİLEŞTİ

Memura cuma namazı izni Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre cuma günleri memurların öğle tatilleri cuma namazı başlangıcı ve bitimine göre ayarlanacak.

MEMURA CUMA NAMAZI İZNİ RESMİLEŞTİ
Kamu çalışanlarının "cuma izni ile ilgili 2016/1 Sayılı Başbakanlık Genelgesi" Resmi Gazete'de yayımlandı. Başbakan Ahmet Davutoğlu imzasıyla yayımlanan genelgede, "Anayasa ve ilgili mevzuatla güvence altına alınan dini inanç hürriyetinin bir gereği olarak; cuma namazı saatinin mesai saatine denk gelmesi halinde, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanlardan isteyenlere mesai kaybına neden olmadan izin verilir" ifadesi yer aldı.

NAMAZ ÖNCESİ ÖĞLE TATİLİ

Genelge, kamu çalışanlarının cuma günü mesailerinin, cuma namazı öncesi öğle tatiline girecek ve namazın bitiminden sonra tekrar mesaiye başlayacak şekilde düzenlenmesini öngörüyor. Cuma namazı bugün saat 12:18'de.
Güncelleme Tarihi: 08 Ocak 2016, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
öğetmen
öğetmen - 8 yıl Önce

Peki ikili eğitim yapan okulların müdür ve müdür yardımcıları,öğretmenleri öğrencileri bırakıp nasıl cuma namazına gidecekler?O zaman sabahçı öğrenciler yarım saat önce çıkarılacak.Okul kapanacak.Cuma namazından geldikten yarim saat sonrada öğlenciler okula alınacak.Bu iş olacak gibi değil.

SIRADAKİ HABER