MEMURA DÜN ZAM YERİNE GAZ VE COP VARDI

Hükümetin yüzde 3.5 artı 4'lük zam teklifini yetersiz bulan binlerce memur dün grev yaptı, sokağa indi. Doktorlar 'acil' hastalar dışında hizmet vermedi. Ankara, Diyarbakır ve Mersin'deki eylemlere polis müdahalesi geldi...

MEMURA  DÜN ZAM YERİNE GAZ VE COP VARDI

 

Hükümetle memurun zam pazarlığından sonuç çıkmadı, KESK, Kamu-Sen, Birleşik Kamu İş ile Memur'e Sen'e bağlı Eğitim-Bir-Sen'in organize ettiği eylemle kamu çalışanları grev yaptı. Ankara'da Eğitim Bir-Sen, Birlik Haber-Sen ve Enerji Bir-Sen'e bağlı üyeler Güvenpark'ta oturma eylemi düzenledi. Ahmet Gündoğdu, 'Değerleme oranı olan yüzde 10,26'nın üzerinde yüzdelik zam ve 300 lira ek ödeme verilmesini' dedi. Eğitim Sen üyeleri ise Milli Eğitim Bakanlığı'na yürüdü. KESK Ankara Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Dengiz Sönmez 'Kamu emekçilerinin ilk defa yaptığı toplu sözleşme görüşmeleri bazı kesimlerde hayal kırıklığı yarattı. Ancak biz bu toplu sözleşmenin, 'toplu gülüşme masası' olacağını ifade etmiştik' dedi. Türkiye Kamu-Sen üyeleri Abdi İpekçi Parkı'nda bir araya geldi. Genel Başkan İsmail Koncuk,  'Sonuç alana kadar devam edeceğiz. Müsteşara, özel kalem müdürüne KHK ile zam yapılırken Türkiye Yunanistan olmuyor ama 4,5 milyon memur ve emekliye zam yaparken mi Yunanistan olacak?' dedi. Anayasa değişikliğinde memurların grev hakkının yok sayıldığını belirten Koncuk, 'Böyle bir anayasayla yapılan ilk toplu sözleşmede anlatılanların masal olduğunu gördük'' diye konuştu. Grup, Konfederasyonun Kızılay'daki Genel Merkezi'ne doğru yürüyüşe geçmek istedi ancak polis engelledi. Arbedede polis protestoculara biber gazıyla müdahale etti.

HANİ TOPLU SÖZLEŞME HAKKI

Başka bir eylem noktasında ise KESK, TMMOB, ve TTB üyeleri bir araya geldi. KESK Genel Sekreteri İsmail Hakkı Tombul 'Referandum öncesinde kamu emekçilerine, 'artık sizlerde toplu sözleşme yapacaksınız' diyenler sözlerinde durmamıştır' diye konuştu.
İSTANBUL

ATATÜRK Havalimanı'nda THY çalışanı yaklaşık 2 bin 500 kişi, havacılık sektörüne getirilmeye çalışılan grev yasağını protesto etti. Grup THY Genel Müdürlük binasına yürüdü. Hava-İş Genel Başkanı Atilay Ayçin, 'Toplu iş sözleşme ve grev hakkımızı elimizden almalarına izin vermeyeceğiz. Şirketin vitrinini Avrupalı, çalışanların bulunduğu kısmı Afrikalı şartlara dönüştürmek istiyorlar' dedi. Haydarpaşa-Pendik arasındaki banliyö tren seferleri grev nedeniyle aksadı. Öğretmenler ve doktorlar iş bırakıp yürüyüş yaptı. KESK'e bağlı sendikalar Beyazıt Meydanı'na doğru yürüdü.
GÖZLER HAKEMDE
Zam için Hakem Kurulu devreye giriyor. Heyet şöyle:Başkan Recai Akyel (Sayıştay Başkanı), İlhan Hatipoğlu (Maliye Bakanlığı Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürü), Erhan Usta (Kalkınma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı), Cavit Dağdaş (Hazine Müsteşar Yardımcısı), Şaban Talaş (Devlet Personel Başkan Yardımcısı), Hacı B. Tombul-Hüseyin Rahmi Akyüz (Memur-Sen), İsmail Koncuk (Kamu-Sen), Ali Kılıç, (KESK) Prof. Dr. Sedat Murat, Doç. Dr. Aydın Başbuğ.
Ek zammın karşılığı yok

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, hükümetin yüzde 3,5 + 4 teklifte bulunduğunu, bunun yıllık ortalamasının yüzde 7,1 olduğunu söyledi. Çelik '3.3'ün bütçede karşılığı var. Geriye kalan 1.1'lik artışın getireceği yük normalde 1,5 milyar TL'dir. 5+5 verirseniz 3 milyar yük getirecektir' dedi. Çelik, 'Hakem Kurulu'na yönelik eleştiriler üzerine 5 üyenin hükümet, 5 üyenin sendikaların önerdiği isimlerden oluştuğunu hatırlattı. Çelik, ''Rusya'dan, Çin'den mi hakem getirelim?'' diye sordu.
Doktoru 'delirttiler'

ANKARA'da doktorlar deli gömleği giyip  hükümeti protesto etti.
İZMİR: Basmane Tren Garı'ndan Ankara, Denizli ve Aydın seferleri iptal edildi. Hastanelerde acil hastaları ile hamile, bebek, ağır kalp hastaları dışındaki vatandaşlara poliklinik hizmeti verilmedi.
DİYARBAKIR: KESK üyesi memurlar, Adliye önünde yolu trafiğe kapattı. Polis tazyikli su ve biber gazıyla müdahale etti.
MERSİN: AK Parti Akdeniz ilçe Başkanlığı'na yürüyen Kamu-Sen üyelerine Çevik Kuvvet biber gazı ve copla müdahale etti. Memurlar pankart sopalarıyla karşılık verdi. Arbedede 3 polis, 7 memur yaralandı.
ANTALYA:Katılım büyük oldu. Konyaaltı Caddesi'nden yürümekte ısrarcı olan eylemciler ile polis arasında gerginlik yaşandı.
ÖĞRETMENE İŞLEM YOK
MİLLİ Eğitim Bakanı Ömer Dinçer,  memur eylemine katılan öğretmenler hakkında yasal bir işlem yapmayacaklarını belirterek, ''Çünkü bir tepki mahiyetinde tüm devlet memurlarının yaptığı bir uygulamaydı. Ancak üzüldüğümü ifade etmek istiyorum' dedi.

Güncelleme Tarihi: 24 Mayıs 2012, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
İKOBAK
İKOBAK - 12 yıl Önce

********EK GELİR DAVETİ***********EV HANIMLARIÖĞRENCİLEREMEKLİLERÇALIŞANLARDEVLET MEMURLARIBİZİMLE İNTERNET ORTAMINDA ÇALIŞMAK İSTER MİSİNİ?BAŞVURU LİNKİ: http://tinyurl.com/egelir-biz

SIRADAKİ HABER