MEMURA ZAM İÇİN BÜTÇE AÇIĞINI BAHANE GÖSTERMEYİN

Bahçeli’den iktidara memur zammı eleştirisi

MEMURA ZAM İÇİN BÜTÇE AÇIĞINI BAHANE GÖSTERMEYİN

Bahçeli’den iktidara memur zammı eleştirisi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, iktidarın, memurların talep ettiği zam oranlarını vermemek için bütçe ve cari açığı bahane göstermesini, Orta Vadeli Program dengelerine sığınmasını ve kamu mali disiplinini mazeret olarak sunmasının, çaresizliğin ve çöküşün itirafından başka bir anlama gelmediğini savundu.

  
Bahçeli, memurların iş bırakma eylemi ile ilgiliolarak yaptığı yazılı açıklamada, yaklaşık üç haftadır devam eden toplu sözleşme görüşmelerininmemur ve emeklileri hayal kırıklığına uğrattığını iddia etti.
 
Hükümetin milletin ihtiyaçlarının ve yapılması aciliyet arz eden işlerinin karşılanmasına engel teşkil eden bu tablonun hazırlayıcısı ve başlıca azmettiricisi olduğunu ifade eden Bahçeli, şunları kaydetti:
 
”İktidarın, memurların talep ettiği zam oranlarını vermemek için bütçe ve cari açığı bahane göstermesi, Orta Vadeli Program dengelerine sığınması ve kamu mali disiplinini mazeret olarak sunması çaresizliğin ve çöküşün itirafından başka bir anlama da gelmemiştir. Bu gelişmeler, AKP’nin ekonomi politikalarını aslında suni teneffüsle ayaktatuttuğunu ve günü kurtarmanın hedefinden başka hiçbir şeyi gözetmediğini kanıtlamaktadır.
 
Zira gerçek anlamda istikrar, gelişme, büyüme ve zenginleşme bulunan bir ekonomide, kamu çalışanlarının insanca yaşayabilmeleri az da olsa temin edilebileceği ve hayat pahalılığı altından ezilmelerine izin verilmeyeceği somut bir gerçektir.”
 
Bahçeli, maaşından başka geçim yolu ve çaresi olmayan kamu çalışanlarına yeniden değerleme ve enflasyon oranı altında bir zam teklif edilmesinin, milyonlarca memurun var olan çilesini katlayacağını ve maruz kaldıkları ekonomik zulmü dayanılmaz bir noktaya getireceğini kaydetti.
 
Bahçeli, açıklamasını şöyle sürdürdü:
 
”Başbakan Erdoğan’ın bir tarafta IMF’ye 2,3 milyar dolarlık kalan borcu hemen ödeyebileceklerini, bu konuda bir sıkıntılarının olmadığını söylerken, diğer tarafta memurlara verilecek makul zam oranlarından dolayı Yunanistan haline gelebileceğimizi iddia etmesi ise akılla ve mantıkla izah edilemeyecek kadar garabet bir durumu ifşa etmektedir.
 
Henüz bu yılın Ocak zammını bile alamamış olan kamu çalışanlarıyla bu kadar oynamak ve haklarını gasbetmek büyük bir haksızlık ve insafsızlık olarak anılacaktır.”
 
Devlet Bahçeli, açıklamasında, ”AKP hükümeti bilmelidir ki memur ve emeklileri iktidar değiştirme gücüne fazlasıyla sahiptir. İnanıyorum ki kamu görevlileri bugünleri unutmayacak ve toplu görüşme masalarında vicdansız davranan AKP zihniyetine, sandıkta gerekli dersi vererek demokratik tepkisini eninde sonunda gösterecektir” görüşüne de yer verdi.
 

Güncelleme Tarihi: 24 Mayıs 2012, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER