MEMURLAR 2014 YILINDA KAÇ GÜN TATİL YAPACAK

Bu yıl resmi dini ve resmi tatiller ile hafta sonu izinleriyle birlikte toplam 117 gün dinlenen çalışanlar, gelecek yıl iki gün daha az tatil yapacak.Kurban Bayramı'nda bu yıl hafta sonu izinleriyle 9 gün tatil yapılırken, gelecek yıl, bayramın ilk iki gününün hafta sonuna denk gelmesi nedeniyle sadece 5,5 gün tatil olacak.

MEMURLAR 2014 YILINDA  KAÇ GÜN TATİL YAPACAK
Gelecek yılın ilk tatili, yılbaşı gecesinin ardından 1 Ocak Çarşamba günü yapılacak. Çarşamba günü kutlanacak 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile perşembe günü kutlanacak 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde çalışanlar birer gün tatil yapacak. Pazartesi gününe denk gelen 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı ise hafta sonu tatiliyle birleşecek.
 
Ramazan Bayramı'nda hafta sonuyla birlikte 5 gün tatil
 
Ramazan Bayramı arifesi, 27 Temmuz Pazar gününe rastlıyor. 30 Temmuz Çarşamba günü sona erecek Ramazan Bayramı'nda üç mesai günü tatil yapılmış olacak. Çalışanlar, hafta sonu tatiliyle birlikte ise toplam 5 gün dinlenecek.
 
30 Ağustos Zafer Bayramı'nın cumartesi gününe rastlaması nedeniyle, bu gün, hafta sonu tatilinde geçirilecek.
 
Kurban Bayramı'nın iki günü hafta sonuna denk geliyor
 
Bu yıl Kurban Bayramı'nda, arifeye denk gelen 14 Ekim Pazartesi gününün Bakanlar Kurulu kararıyla tatil edilmesiyle 9 gün boyunca izinli olan çalışanlar, gelecek yıl bu uzun tatil imkanını bulamayacak.
 
Gelecek yıl Kurban Bayramı tatili, arife günü olan 3 Ekim Cuma günü başlayacak. Birinci ve ikinci günü hafta sonuna denk gelen Kurban Bayramı'nda, 6 Ekim Pazartesi ve 7 Ekim Salı günü de tatil olacak. Böylece hafta sonuyla birlikte toplam 5,5 gün tatil yapılabilecek.
 
Çarşamba gününe denk gelen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı tatili ise 28 Ekim Salı günü öğleden sonra başlayarak 1,5 gün yapılacak.
 
Gelecek yıl toplam 14,5 günlük resmi ve dini bayram tatilinin 3,5 günü hafta sonuna denk geliyor. Yıllık izinler dışında, gelecek yıl hafta sonu, resmi ve dini bayramlar dahil toplam 115 gün tatil yapılacak.
 
2014 yılı resmi tatil günleri şöyle:
 
-Yılbaşı 1 Ocak Çarşamba
 
-Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı 23 Nisan Çarşamba
 
-Emek ve Dayanışma Günü 1 Mayıs Perşembe
 
-Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı 19 Mayıs Pazartesi
 
-Ramazan Bayramı arifesi 27 Temmuz Pazar
 
-Ramazan Bayramı birinci günü 28 Temmuz Pazartesi
 
-Ramazan Bayramı ikinci günü 29 Temmuz Salı
 
-Ramazan Bayramı üçüncü günü 30 Temmuz Çarşamba
 
-Zafer Bayramı 30 Ağustos Cumartesi
 
-Kurban Bayramı arifesi 3 Ekim Cuma
 
-Kurban Bayramı birinci günü 4 Ekim Cumartesi
 
-Kurban Bayramı ikinci günü 5 Ekim Pazar
 
-Kurban Bayramı üçüncü günü 6 Ekim Pazartesi
 
-Kurban Bayramı dördüncü günü 7 Ekim Salı
 
-Cumhuriyet Bayramı 29 Ekim Çarşamba
Güncelleme Tarihi: 22 Ekim 2013, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER