MEMURLARA SİYASİ DESTEK

Memur eylemlerine siyasi partilerde destek verdi.

MEMURLARA SİYASİ DESTEK


MEMUR EYLEMLERİNE SİYASİ PARTİLERDE DESTEK VERDİ.

 
CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya,   partisinin emek dostu olarak her zaman alanlarda yer alacağını ifade etti.    CHP'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Akkaya, kamu çalışanlarının,  hükümetle sürdürülen toplu sözleşme görüşmelerin ardından Kızılay'da yaptıkları  eyleme katıldı. Akkaya, her yaştan kamu emekçisinin ve emek dostunun haklara sahip çıkmak
 için alanlarda olduğunu belirtti.Yakup Akkaya ''Biz de Cumhuriyet Halk Partisi olarak, emek dostları  olarak alanlardayız, sizlerle omuz omuzayız. Kamu çalışanlarının, işçilerin, emek
 dostlarının her zaman grev kararı alan konfederasyonların yanında olacağız. Hep  beraber kazanacağız'' görüşünü ifade etti.


BBP Genel Başkanı Mustafa Destici,  Güvenpark'ta oturma eylemi yapan Eğitim-Bir-Sen üyelerine destek ziyaretinde  bulundu. Destici, memurların toplumsal uzlaşmayı dikkate alarak Türkiye'nin  normalleşmesi için büyük çaba sarf ettiğini belirterek, ''Memurlardan bundan  sonra fedakarlık beklemek en büyük adaletsizlik olur'' dedi. Öğretmenlerin sorularına değinen Destici, ''Siz öğretmenleri iyi  yetiştirmedikten, maaş yönünden ezdikten sonra eğitimde ne yaparsanız yapın sıfır  çekmeye devam edersiniz'' ifadelerini kullandı. Hükümet yetkililerinin ülkenin  ekonomik anlamda büyük ivme yakaladığını söylediğini hatırlatan Destici,
 memurların hak ettiğinin verilmesi gerektiğini kaydetti.

Memurlara önerilen teklifin ''sadaka'' olduğunu ve kabul edilebilir bir  tarafı bulunmadığını savunan Destici, ''Memurlar hukuk içerisinde tabii ki  hakkını arayacaktır. Bütün herkesin memurlara destek olması lazım. Ben de  kendilerini sonuna kadar destekliyorum'' diye konuştu.
Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu da, Destici'ye ziyaretinden dolayı  teşekkür ederek, istekleri kabul edilmediği için eylem yaptıklarını bildirdi.
      
SAADET PARTİSİ

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak,  Güvenpark'ta oturma eylemini sürdüren Memur-Sen üyelerine destek ziyaretinde  bulundu. Eylemcilerle sohbet eden Kamalak, parti olarak her zaman haklının yanında  olduklarını belirterek, ''Haklı mücadelenizde sonuna kadar yanınızdayız'' dedi. Muhalefette oldukları için böyle konuşmadıklarını vurgulayan Kamalak,
 merhum Necmettin Erbakan başbakanlığında kurulan koalisyon hükümetinin memura en  yüksek zammı verdiğini iddia etti.   Başbakan'ın ''Türkiye'nin dengeleri var'' dediğini belirten Kamalak, ''Biz memura, işçiye yüzde 50 zam verirken Türkiye'nin dengeleri bozulmadı. Hiç  bir vergi yükü getirmeden, adil gelir dağılımını sağladık'' diye konuştu. Eğitim-Bir-Sen Genel Sekreteri Ahmet Özer de ''Memurların kendilerine en  yüksek zammı veren rahmetli Erbakan'ı unutmadıklarını'' söyledi.
        
HAS PARTİ

HAS Parti Genel Başkan Yardımcısı Şeref Malkoç ile bazı parti  yöneticileri de Memur-Sen üyelerine destek ziyareti gerçekleştirdi.  Özer'e mücadelelerinde başarılar dileyen Malkoç, ''Başbakan'ın ekonomi  ile açıklamalarına bakarsanız, talepleriniz yüksek değil, yüzde 16 az bile''
 değerlendirmesinde bulundu. Malkoç, parti olarak memurları sonuna kadar
 desteklerini kaydetti.


Memurların eylemi Yurdun çeşitli yerlerinde kamu çalışanları, toplu sözleşme görüşmelerinin anlaşmazlıkla sonuçlanmasını protesto etti        
Yurdun çeşitli yerlerinde kamu çalışanları,  hükümetle sürdürülen toplu sözleşme görüşmelerinin anlaşmazlıkla sonuçlanmasını  protesto etti. Sakarya'da, Adapazarı Kültür Merkezi'nin (AKM) önünde toplanan  Eğitim-Bir-Sen, Türk Büro-Sen, KESK, Eğitim-İş, Türk Eğitim-Sen'e bağlı memurlar,  slogan atarak protestoda bulundu.   Grup adına basın açıklaması yapan Eğitim-Bir-Sen Mevzuat Sekreteri Mehmet  Salih Canbal, toplu sözleşme görüşmelerinde kamu görevlilerini ilgilendiren  taleplerin görmezden gelindiğini ileri sürdü.   Anlaşmazlığın sorumlusunun Kamu İşveren Heyeti olduğunu iddia eden  Canbal, ''Sözlerini masada yerine getirmemiş, eğitim çalışanlarını hayal  kırıklığına uğratmışlardır'' dedi.
Eğitim-Bir-Sen'in ardından Atatürk Bulvarı boyunca slogan atarak AKM'nin  önüne gelen KESK, Türk Büro-Sen, Türkiye Kamu-Sen, Eğitim-İş ve Türkiye  Eğitim-Sen'e bağlı memurlar AKM'nin önünde toplandı. Burada Türkiye Kamu-Sen adına açıklama yapan Türk Büro Sen Şube Başkanı  Rahim Varol, 18 ay aradan sonra ilk kez toplu sözleşme masasına oturan hükümetin  ''ben yaptım oldu'' mantığıyla hareket ettiğini ileri sürdü. KESK Dönem Sözcüsü Kazım Bibinlioğlu da komisyon toplantılarında gündeme getirilen ekonomik, sosyal, özlük ve demokratik sorunlara ilişkin hiçbir öneri sunulmadığını ileri sürdü. Protesto sırasında bazı memurların simit dağıtarak, temsili serum ve kan  şişesiyle zam oranına dikkati çektikleri gözlemlendi  Basın açıklamalarının ardından halay çeken memurlar olaysız dağıldı.
        
         -İzmir-
        
İzmir'de KESK'e bağlı sendikalara üye kamu çalışanları, İzmir Büyükşehir  Belediyesi'nin önünde bir araya geldi. Türkiye Kamu-Sen üyeleri de Basmane'deki  tren garının önünden Konak'taki eski Sümerbank binasının önüne kadar yürüdü.  Eğitim Bir-Sen ise Konak Meydanı'nda toplandı.  Grup adına basın açıklaması yapan KESK İzmir Şubeler Platformu Dönem  Sözcüsü Ramis Sağlam, 12 Eylül 2010'da yapılan anayasa değişikliğiyle ilgili  referandum öncesinde kamu emekçilerine ''artık sizler de toplu sözleşme  yapacaksınız, haklarınızı koruyacaksınız'' denildiğini ancak bu sözün  tutulmadığını söyledi. Sağlam, ''Grev hakkının olmadığı bir toplu pazarlık sistemi olur mu? İşverenin çalışanına hangi konularda talepte bulunabileceğini belirlediği, son  kararı kendisinin verdiği bir toplu pazarlık sistemi dünyanın neresinde var? Hükümet tercihini kamu emekçilerinden, emeklilerden yana değil sermayeden yana kullandı'' dedi.  Eyleme, 23 Nisan İlköğretim Okulu'ndan öğrenciler de katılarak, eğitimi 4  4 4 olarak kademelendiren 12 yıllık zorunlu eğitim düzenlemesini protesto eden  pankartlar açtı.  Açıklamanın ardından kamu çalışanları türküler eşliğine halay çekti.
        
         -Kırklareli-
        
Kırklareli'de KESK'e bağlı sendikalara üye memurlar, Cumhuriyet  Meydanı'nda toplandı.  Slogan atarak yürüyüşe geçen grup, Kültür Anıt Park'a geldi.   Sendika üyesi memurlar burada ''Grevdeyiz'' pankartı açarak eylem çadırı kurdu, müzik eşliğinde halay çekip hükümet aleyhine slogan attı.
 KESK Şubeler Platformu sözcüsü ve SES Kırklareli Şube Başkanı Sevinç  Sayın,  Türkiye'nin dört bir yanında kamu emekçileri olarak sadece kendileri için  değil insanca bir yaşamı hak eden herkes için grevde olduklarını söyledi.  Günde ancak bir simit parasına denk gelen, maaşlarında aylık olarak  ortalama 45-50 lira artış öngören teklifle kamu emekçilerine verelen değerin  gözler önüne serildiği belirten Sayın, ''Hükümet dalga geçercesine 4.5 milyon  kamu emekçisine ve emekliye 2012 yılı için önce yüzde 3 3, 2013 yılı için 2 3  maaş zammı teklif etmiştir'' diye konuştu.   Eğitim-Sen Kırklareli Şube Başkanı Seyfi Meriç ise demokratik bir
 Türkiye'nin inşasını istediklerini belirtti.  Sadece yüzdelik dilimler üzerinden kamu emekçilerine reva görülen  yoksulluk zamlarına tepkili olmadıklarını ifade eden Meriç, ''Aynı zamanda yan  ödemelerle maaşlarımızın yükseltilmesine karşıyız. Yan ödemelerin emekliliğe esas  teşkil edecek şekilde maaşlarımıza yansıtılmasını istiyoruz. Şu anda yaklaşık 2  bin lira maaş alan bir kamu emekçisi emekli olduğu zaman maaşı bin liraya düşüyor'' dedi.
Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu'na bağlı Eğitim-İş üyesi memurlar da Cumhuriyet Meydanı'nda toplandı. Burada yolu trafiğe kapatmak isteyen memurlar  ile polis arasında kısa süre tartışma yaşandı.  Polisin yol kapatmaya izin vermemesi üzerine memurlar, Dingiloğlu  Parkı'nın önünde basın açıklaması yaptı. Eğitim-İş Kırklareli Şube Başkanı Hayri Girgin, hükümetin teklifinin kabul edilir bir teklif olmadığını kaydetti  Grup daha sonra olaysız dağıldı.
        
         -Bitlis-
        
Bitlis'in eski sanayi sitesinde toplanan Eğitim-Bir-Sen Bitlis Şubesi
 üyeleri,  AK Parti İl Başkanlığı'nın önüne kadar yürüdü.
 Parti binasının önüne siyah çelenk bırakmak isteyen sendika üyelerine  güvenlik güçleri müdahale etti ve üyelerin çelenk bırakmasına engel oldu.  Bunun üzerine güvenlik güçleri ve üyeler arasında tartışma yaşandı.
 Partinin önüne geçmelerine izin verilmemesi üzerine toplanan grup, Milli Eğitim  Bakanı Ömer Dinçer ve Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz'ı istifa etmeye çağırdı. Ulu Cami'nin önüne yürüyen üyeler, burada basın açıklaması yaptı.
 Basın açıklamasını okuyan Eğitim-Bir-Sen Bitlis Şube Başkanı Rasim Taşcan, Bitlis Valisi ve Emniyet Müdürlüğü'nün çelenk bırakmalarına engel olduğunu söyledi.   Taşcan, şöyle konuştu:
''Bir yeri yıkmanın ve dökmenin meraklısı değiliz. Bitlis Valisi ve
 Emniyet Müdürü'nü burada protesto ediyoruz ve onları istifaya çağırıyoruz. Bitlis  merkez ve ilçelerinde çalışan öğretmenleriz. Hükümet toplu görüşme masasında  öğretmenlere bir şey vermedi. Memurlar içinde maaşı en düşük olan sınıf  öğretmenlerdir. Bunun zararını halkımız görecek. Toplu görüşmeler anlaşmazlıkla  sonuçlandı. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde öğretmenin en fazla mağdur edildiği ve  hakarete uğradığı bu dönem AK Parti dönemidir. Bunların adil olmadığına  inanıyoruz.''
 Hükümetin öğretmenine değer vermediğini ileri süren Taşcan, bunun hükümetin bir milletvekilinin masa başında oturan sekreterine 4 bin 700,  danışmanına 5 bin 400 lira maaş vermesiyle ortaya çıktığını ifade etti. Basın açıklamasının ardından üyeler, ayakkabılarını çıkarıp salladı ve   hükümete kırmızı kart gösterdi. Kamu-Sen ve KESK Bitlis Şubeler Platformu, Cumhuriyet Meydanı'nda halay  çekerek iş bırakma eylem yaptı.
 Burada basın açıklaması yapan KESK Bitlis Dönem Sözcüsü Savaş Ülkü,  siyasi iradenin iktidarda olduğu günden beri kamu çalışanlarının haklarını  gerilettiğini ve toplu görüşme masasında haklarını gasbettiğini iddia etti. Ülkü, ''Bugün işçilerin, emeklilerin, ezilenlerin ve kamu çalışanlarının  yürekleri bizimle çarpıyor. 12 Eylül 2010 referandumu öncesi 'artık siz de toplu  görüşme yapacaksınız ve haklarınızı koruyacaksınız' diyenler her zamanki gibi  sözlerinde durmadı. Bunlar kamu çalışanlarının önüne çıkıp özür dilemeli'' dedi.  Açıklamanın ardından grup olaysız dağıldı.
        
         -Van-
        
Van'da, Memur-Sen, Kamu-Sen ve KESK Platformu üyeleri eylem yaptı. Beşyol'da bir araya gelen Memur-Sen üyeleri Cumhuriyet Caddesi'nden Sanat  Sokağı'na kadar yürüdü.  Eğitim-Bir-Sen Van Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Naci Dündar, kamu işveren  heyetinin kamu görevlilerinin genelini ilgilendiren onlarca talebini görmezden  ifade ederek, ilk toplu sözleşmede anlaşma imzalanamamasının sorumlusunun kamu  işveren heyeti olduğunu bildirdi. Basın açıklaması sırasında bazı üyeler, güneşten etkilenmemek için  sendika bayraklarını başlarına örttü.
 Kamu-Sen üyesi memurlar ise Milli Eğitim Müdürlüğü'nün bahçesinde eylem  yaptı.
 KESK'e bağlı SES üyeleri de Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin önünde eylem yaptı.
  Bazı hasta yakınları, doktor ve sağlık çalışanların iş bırakma eylemine  tepki gösterdi.
 Çaldıran'dan geldiğini ifade eden hasta yakını Ziyaddin Bozkaya, ''Sıra  almak için hastaneye girerken grev olduğunu söylediler. Uzak bir ilçeden geliyorum. Ben şimdi ne yapayım. Haklarını savunsunlar ama bizleri de mağdur  etmesinler'' dedi.   Eylemler olaysız sona erdi.

Güncelleme Tarihi: 23 Mayıs 2012, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER