MERAL AKŞENER'E BÜYÜK ŞOK!

MHP Merkez Disiplin Kurulu Başkanı Halil Öztürk, Üsküdar İlçe Teşkilatı üyesi Meral Akşener'in yapılan gizli oylama ile parti üyeliğinden 'kesin çıkarma' cezası ile cezalandırılmasına karar verildiğini açıkladı

MERAL AKŞENER'E BÜYÜK ŞOK!
MERAL AKŞENER'E BÜYÜK ŞOK!
MHP'nin toplanan Merkez Disiplin Kurulu, Meral Akşener'i ihraç etme kararı aldı. Meral Akşener'in “Gayri hukuki süreci yargıya taşıyacağım” dediği öğrenildi
 
MHP Merkez Disiplin Kurulu Başkanı Halil Öztürk, Üsküdar İlçe Teşkilatı üyesi Meral Akşener'in yapılan gizli oylama ile parti üyeliğinden 'kesin çıkarma' cezası ile cezalandırılmasına karar verildiğini açıkladı.  Yeniçağ gazetesine bir açıklama yapan Meral Akşener “Gayri hukuki süreci yargıya taşıyacağım” dedi. Akşener, Oda Tv'ye yaptığı açıklamada da "Mahkemeye müracat edeceğim. Bu ihraçla ilgili verilecek kararın Türkiye’de hukuk ve adalet konusunda turnusol kağıdı olacağı kanaatindeyim. Hukuki mücadelemi sürdüreceğim" ifadelerini kullandı.
 
YAZILI AÇIKLAMA YAPILDI
 
MHP Merkez Disiplin Kurulu Başkanı Halil Öztürk, Meral Akşener'in ihracına ilişkin yazılı açıklama yaptı. Öztürk, Milliyetçi Hareket Partisi Tüzüğü’nün 11., 79. ve 81. maddeleri uyarınca tedbirli olarak kesin çıkarma cezası ile cezalandırılması istemiyle Merkez Disiplin Kuruluna sevk edilmiş bulunan Meral Akşener hakkında düzenlenen disiplin soruşturması dosyası münderecatının Merkez Disiplin Kurulu'nca müzakere edildiğini belirterek, "Müzakereler sonucunda yapılan gizli oylama ile, Milliyetçi Hareket Partisi İstanbul İli, Üsküdar İlçe Teşkilatı üyesi Meral Akşener'in Milliyetçi Hareket Partisi Tüzüğü’nün 78/4 - (c), (e), (g), (h) ve (i) maddeleri uyarınca parti üyeliğinden 'kesin çıkarma' cezası ile cezalandırılmasına, 08.09.2016 tarihinde oy birliği ile karar verilmiştir.
 
Ayrıca çağrı heyeti üyeleri Ayhan Erel, Ali Sağır ve Mehmet Bilgiç hakkındaki disiplin soruşturması da eksik evrak ikmali sonrasında ileriki bir tarihte sonuçlandırılacaktır" dedi. 
Güncelleme Tarihi: 08 Eylül 2016, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER