METROBÜS KALDIRILIYOR MU?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Trafik Danışmanı ve Bahçeşehir Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı "Metrobüs kaldırılabilir" dedi.

METROBÜS KALDIRILIYOR MU?
Metrobüs kaldırılıyor mu?
 
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Trafik Danışmanı ve Bahçeşehir Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı "Metrobüs kaldırılabilir" dedi.
 
A Haber’de Zeynep Bayramoğlu’nun sunduğu Kadraj, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Trafik Danışmanı ve Bahçeşehir Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı’yı konuk etti.  Ilıcalı "Metrobüs kaldırılabilir" imasında bulundu.
 
 
Gladyatör filminin yıldızı Russel Crowe’un bile Tweet’ine düşen İstanbul’un trafik sorununun konuşulduğu programda  Ilıcalı trafik sorununun Gezi olayları ile ilişkilendirilmesine abes yorumunu yaparken, metrobüs hattının ilerideki yıllarda kaldırılabileceğinin sinyallerini verdi.
 
TRAFİK OLUR ÖNEMLİ OLAN...
 
Russel Crowe'ın Twitter’da yazdıkları abartı, (Ünlü aktör, bir salyangoz resmini koyarak, bu İstanbul trafiğindeki bir arabadan daha hızlı ilerliyor yorumunu yapmıştı) ulaşım, trafik problemi olmayan şehir yok. Altını çizeceğim konu katlanılabilir trafik oluşturmak. Türkiye'de ulaşım mühendisliği bölümü yok, Türkiye'de sadece Bahçeşehir Üniversitesi ve Yalova Üniversitesi'nde var. Sorunu çözecek insan kaynağına da yeni yeni yatırım yapılıyor.
 
Bir de Sosyal Medyayı kullandığımız Kadar İBB Cep’i kullanmak gerekiyor. Araç kullanırken Twitter'a bakılıyor bir de İBB Cep’e bakılsa sorun olmaz. İstanbul'da 23 milyon bir trafik hareketliliği söz konusu. Metrobüs’ün saatlik kapasitesi 35 bin yolcu. 80 bir araç trafikten düştü. O toplu ulaşım sistemleri devreye alınmasa bugün ne olurdu düşünemiyorum
 
METROBÜS KALDIRILABİLİR
 
Bu nüfusta bu hareketlilikte gelişmiş  şehirlere bakıldığında bizim 400 kilometreyi metroda yakalamamız lazım. 2019'da da hedef 400 kilometre metro.  Merkezi idarenin, yasama organının yürütmenin desteğine ihtiyaç var. 60 milyar yatırımın yarısı İstanbul'daulaşıma harcandı. Bundan sonraki on yılda 200 kilometre yapmak için kaynağa, bürokratik işlemleri hızlandırmaya ve bunun için idari düzenlemeye ihtiyaç var.
 
Metrobüs geçici bir çözüm. Biz o projeyi belediye başkanlığı adına karayollarına götürdüğümüzde onaylanmadı, Sayın Başkanımız göreve başladığında metrobüsü hayata geçirdi. Metrobüs geçici bir çözüm. Önemli bir kapasitesi var. İstanbul’da 400 kilometre metro oluştuğunda, bu hatlara talepler azalacak. Şeritler, otobüsler başka sistemlerde kullanılabilecek.
Güncelleme Tarihi: 22 Ekim 2013, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER