MİLLİ EĞİTİM BAKANINA ZOR SORULAR...

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce'den Bakan Avcı'ya üçlü soru önergesi

MİLLİ EĞİTİM BAKANINA ZOR SORULAR...

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce Mille Eğitim Bakanı Nabi Avcı tarafından yanıtlamasını istediği soru önergelerini meclis başkanlığına sundu. İnce önergelerinde Lise kontenjanlarını, gezi parkı eylemlerine katılan öğretmenler hakkında açılan soruşturmaları ve sınıfta kalan öğrencilerin durumlarını sordu.

Lise kontenjanları

CHP’li Muharrem İnce Bakan Avcı’ya lise kontenjanları ile ilgili şu soruları yöneltti ;

2012-2013 Eğitim Öğretim yılında Fen ve Sosyal Bilimler liseleri ve Anadolu liseleri için ayrılan kontenjanların kaçı boş kalmıştır?
2012-2013 Eğitim Öğretim Yılında kontenjan boş kaldığı için kapanan şube sayısı kaçtır?
Kabataş Erkek Lisesi gibi köklü liselerde açık kalan kontenjanların doldurulması ve tam kapasite ile çalışılabilmesi için 2013-2014 eğitim öğretim yılı için alınan tedbirler var mıdır?
Sınavla öğrenci alan okullarda “sınıf mevcutlarının” arttırılması yoluyla kaç yeni kontenjan sağlanmıştır?
2013-2014 eğitim öğretim yılı için ülke genelinde yeni yapılan, hizmete açılan kaç okul ve derslik bulunmaktadır.
Yeni açılan okullardan kaç tanesi sınavla öğrenci alan ortaöğretim kurumudur? Bu şekilde yaratılan kontenjan sayısı kaçtır?

İdari soruşturma açılan öğretmenlerin durumu

Taksim Gezi Parkı eylemlerinde gezi parkında bulunduğu için hakkında idari soruşturma açılan öğretmen ve okul yöneticisi sayısı kaçtır?
Bu tür bir eyleme katılmanın Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin verdiği kararlar ve Anayasanın 34. Maddesinin birinci fıkrasında belirtilen “Herkes, önceden izin almadan, silahsız ve saldırısız toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme hakkına sahiptir.” hükmü var iken bu soruşturmaların yapılmasının yasal dayanağı nedir?
Bu eylemlere birbirinden bağımsız biçimde katılmış öğretmen ve öğrencilerin orada karşılaşıp resim çektirmeleri bizim hangi kanunumuzda suç sayılmaktadır?
Şu ana kadar bu eylemlere katıldığından dolayı hakkında açılan idari soruşturmalar dolayısıyla ceza alan, görev yeri değiştirilen ve öğretmen ve idareciler bulunmakta mıdır?

Sınıfta kalan öğrencilerin durumu

2011-2012 Eğitim Öğretim yılında sınıf tekrarına kalan 9,10,11,12.sınıf öğrenci sayıları ayrı ayrı kaçtır?
Bu öğrencilerden iki yıl sınıfta kaldığı için ilişiği kesilen öğrenci sayısı sınıflara göre dağılımı nedir?
2012-2013 Eğitim Öğretim Yılında 14.06.2013 ders kesim tarihi itibariyle sınıf tekrarına kalan öğrenci sayısının sınıflara göre dağılımı nedir?
2012-2013 Eğitim Öğretim Yılında Haziran Ortalama Yükseltme sınavlarından sonra sınıf tekrarına kalan öğrenci sayısının sınıflara göre dağılımı nedir?
Eylül ayında yapılacak olan Sorumluluk Sınavlarında da “Ortalama Yükseltme Sınavı” açılacak mıdır? Her yıl yapılan bu uygulamayı mevzuata almayı düşünüyor musunuz?

Güncelleme Tarihi: 20 Temmuz 2013, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER