MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ SIRALAMAYI APTALCA BULDU

Eğitimde 81 il arasında 76. sırada yer alan Şanlıurfa’nın Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, "Eşit ve denk olmadığımız bir şeyde sıralama yapılması kadar aptalca bir şey olamaz." diyerek, Milli Eğitim Bakanlığı’nın yaptığı sıralamayı eleştirdi.

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ SIRALAMAYI APTALCA BULDU
Sıralamalara karşı çıkan Müdür İlci, iller arasındaki gelişmişlik farkınıN sıralamada etkili olduğunu öne sürdü. "Eşit ve denk olursa sıralama yapılır. Urfalılar şunu iyi bilsinler; ben bunu her yerde söylüyorum. Bir sıralama yapıldığında sıralama eşitler ve denkler arasında yapılır." diyen İlci, şu eleştiride bulundu: "Biz Ankara, İstanbul, Muğla, Kayseri ile ya da Gaziantep ile ne eşitiz ne de dengiz. Eşit ve denk olmadığımız bir şeyde sıralama yapılması kadar aptalca bir şey olamaz. Eşit olmadığımız bir şeyde sıralama yapılması aptalcadır."
 
76’ıncı sırayı da kabul etmeyen İlci, sıralamayı Şanlıurfalılara hakaret olarak değerlendirdi ve şunları ekledi: "Sıralama eşit ve denk şartların olmadığı bir yerde değerlendirilip sıralama yapılması Şanlıurfa’ya hakarettir. Urfa’da çalışan gençlere hakarettir. Ben 76. sırayı kabul etmiyorum."
 
Öğretmen açığına da dikkat çeken İlci, açığı atanan öğretmenlerin Şanlıurfa’da kalmak istememelerine bağladı.
 
ŞUBE MÜDÜRÜ DE EĞİTİMDEKİ KALİTESİZLİĞİN FATURASINI KÖYLÜYE ÇIKARMIŞTI
 
Şanlıurfa Milli Eğitim Şube Müdürü Sadullah Gencer ise daha önce katıldığı bir toplantıda eğitimdeki kalitesizliğin faturasını köylüye çıkarmıştı. Gencer, "80’inci sırada olduğumuz şeklindeki haberler izafidir, doğru değil. Şimdi bu durum bizim nüfusa bağlı. Köyde ve şehirde oturan nüfusa bağlı. Örneğin Eskişehir’de köyde oturan nüfus sayısı yüzde 10-15, bizde çok daha fazla. Elbetteki köylerdeki eğitim şartları zor. Hem fiziki mekan hem öğretmen imkanı az. Bu durumda köydeki öğrenci seviyesi şehirdeki kadar olmaz. Ama Urfa merkez ile Eskişehir merkezi kıyaslarsanız büyük bir fark göremezsiniz. Bu fark köyde oturan nüfusun sayısının fazla olmasından kaynaklanıyor." ifadelerine yer vermişti.
Güncelleme Tarihi: 23 Ocak 2015, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER