MÜDÜR ODALARINDAN KAÇ OKUL ÇIKTI ?

Müfettişler Derneği Başkanı Doğan Ceylan makam odalarından 400 okul çıktı dedi.

MÜDÜR ODALARINDAN KAÇ OKUL ÇIKTI ?


MAKAM ODALARINDAN 400 OKUL

Milli Eğitim Bakanlığı bazı okullarda  dersliklerin yönetici odasına dönüştürüldüğünü veya amacı dışında kullanıldığını belirterek bunların iptali ayrıca 32 m2 den büyük alanı olan yöneticiodalarının dersliğe dönüştürülmesi yönünde 2012/14 sayılı genelgeyle inceleme başlatmıştı.
 
Ülkemizdeki onbinlerceokulda eğitim müfettişleri (il eğitim denetmenleri) tarafından inceleme yapıldı.Müfettişlerin, okullarımızda amacı dışında kullanılan dersliklerineğitim-öğretime kazandırılmasına yönelik yapmış olduğu inceleme sonucundayaklaşık 9.000 derslik ortaya çıktı. Ortalama büyüklükteki bir okulun 22 derslikten oluştuğu düşülürse yapılan inceleme sonucunda yaklaşık ülkemize 400 okul edecek derslik kazandırılmış oldu.
 
Bakanlıkta büro sistemine geçildiği, kapısı dahi olmayan 15-20 m2 lik odalarıbirkaç şube müdürünün birlikte kullandığı düşünülürse (bazı odalarda üç şube müdürü var)  50-60  m2 lik okul yöneticisi odalarınıniptali yerinde oldu. Özellikle derslik ihtiyacı nedeniyle iki tekli sınara üçöğrencinin oturmak zorunda kaldığı ya da öğrencinin ayakta ders dinlediği bir okulda bu dönüşüm şarttı. Müfettişler Derneği olarak bu konuyu geçmiş yıllarda gündeme getirmemize rağmen Bakanlıkça bir çalışma başlatılmamıştı. Geç de olsabir çalışmanın yapılmış olması sevindirici.
Özellikle bu öğretim yılında kayıt yaşının 66 aya indirilmesi nedeniyle 1'inci sınıfa kaydolacak öğrencilerin sayısının geçen yıla göre % 25 fazla olacağı, ilköğretimi bitiren bütün öğrencilerin liseye kaydolacağı dikkate alındığında bu dersliklere ihtiyaç duyulacağı açık.
 
Okullardaki bazıodaların ancak tadilatla dersliğe dönüştürülmesi mümkün. Bu konuda bakanlığın gerekli kaynağı il özel idarelerine aktarmada geç kalmaması gereklidir.
 

Güncelleme Tarihi: 25 Mayıs 2012, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
ahmet
ahmet - 12 yıl Önce

okul tuvaletlenden dafazla sınıf çıkar.

ihsan
ihsan - 12 yıl Önce

okul idarecileri ne yapacak o zaman? çok değerli büyüklerimizin makam odalarındaki kullandıkları koltuklarını satsınlar okul yapsınlar o zaman daha çok okul çıkar. bu kadar saçma sapan bir uygulama görmedim ben.

SIRADAKİ HABER