MÜDÜRLERİ YILDIZLA FİŞLEMİŞLER !

Bitlis'in Tatvan ilçesinde okullarda müdürlük yapan öğretmenlerin isimlerinin karşısına işaret konularak fişlendiği, buna göre tayin ve terfilerin yapıldığı ortaya çıktı.

MÜDÜRLERİ YILDIZLA FİŞLEMİŞLER !
Bitlisnews.com sitesinin özel haberine göre, okul müdürleri 'Eğitim Senli', "Fethullah Gülen grubuna yakın", ''hükümeti yıkmaya çalışır'' gibi anlamlara gelen işaretler ve notlarla fişlenmiş. Habere göre Tatvan'da Eğitim-Bir Sen'li eğitimciler tarafından hazırlandığı belirtilen fişleme belgelerinde yönetici seçilecek isimlerin karşısına yıldızlarla derecelendirme yapılmış. 
 
Fişleme belgelerinde yıldızlar ve soru işaretleri kişiler hakkında tutulan fişleri gösterirken içeriklerinde skandal ifadeler bulunuyor.
 
İŞTE FİŞLEME BELGELERİNDEKİ NOTLAR
 
Belgede bazı yöneticilere 1 yıldız verilmiş. 'Tatvan Okullar' adlı 'Microsoft Excel' belgesinin sonunda  'İşaretler ve Anlamları' başlığı altında yer alan açıklamalarda bir yıldızın anlamının 'Eğitim-Öğretim açısından facia acilen görevden alınmalı' olduğu anlaşılıyor.
 
İki yıldızın anlamı ise 'Tam başarılı değil ancak idare eder, gitmesinde fayda vardır, kalmalarında sakınca yoktur' şeklinde ifade edilirken üç yıldız alanlara ise 'Her yönleri ile dört dörtlük çalışkan ve vatansever yöneticiler' deniliyor.
 
İSİMLERE KONAN SORU İŞARETİNİN ANLAMI
 
Belgenin en dikkat çeken işareti ise soru (?) işareti. Eğitim Sen üyesi ve muhalif öğretmenlerin isimlerinin karşısına konulan soru işareti, belgenin gerçek anlamda bir fişleme belgesi olduğu iddialarını güçlendiriyor.
 
Belgede yer alan açıklamada soru işaretiyle işaretlenen kişiler hakkında yapılan açıklama 'Başbakana ve hükümete her fırsatta hakaret eden ve hükümeti yıkmaya çalışan yöneticiler, her türlü eyleme katılırlar' şeklinde.
 
Belgede aralarında 3 yıldız konulan, yani çalışkan, vatansever, dört dörtlük bir yönetici olduğu belirtilen eğitimcilerin birçoğunun yanına 'Ancak Fethullahçıdır' notu düşülürken ,Eğitim Sen üyesi olup, 3 yıldız alan öğretmenler de var.
 
Öte yandan yetkili mercilerden konu ile ilgili herhangi bir açıklama gelmezken  Eğitim Bir Sen belgeleri yayınlayanlar hakkında, Eğitim Sen ise Eğitim Bir Sen  hakkında suç duyurusunda bulunmaya hazırlanıyor. 
 
İŞTE İŞARETLER VE ANLAMLARI












EĞİTİM-BİR SEN AÇIKLAMA YAPTI, İDDİALARI REDDETTİ
Bu arada Tatvan Eğitim-Bir Sen Başkanı Servet Özyurt eğitimcilerin fişlenmesi iddialarına ilişkin açıklama yaptı. Açıklamasında Eğitim-Bir Sen camiası olarak ortaya çıkan fişleme belgeleriyle alakaları olmadığını söyleyen Özyurt aksine mağduru olduklarını belirtti. 
 
Bitlisnews.com

Güncelleme Tarihi: 25 Eylül 2014, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER