MÜDÜRSÜZ EĞİTİM

İstanbul’da bazı okullar da yeni öğretim yılına müdürsüz başladı. Bu yıl yürürlüğe giren Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Görevlendirilmelerine İlişkin Yönetmelik hükümlerine göre göre 4 yıl ve üzerinde olan ve 75 puanın altında olup, görevden alınan bazı müdürler okulların açıldığı hafta rapor aldı.

MÜDÜRSÜZ EĞİTİM
Kartal’da Öğretmen Zekeriya Güçer İlkokulu, Hasanpaşa İlkokulu ile İhsan Zakiroğlu Ortaokulu’nda okul müdürleri de sağlık raporu alanlar arasında bulunuyor. Bu koltuklara şimdilik vekaleten müdür yardımcıları bakıyor. Kartal’da 1200 öğrencisi, 50’nin üzerinde öğretmeni olan Öğretmen Zekeriya Güçer İlkokulu’nda 20 yıllık okul müdürü Mehmet İnci 57 puan alarak görevden alındı. İnci de, sağlık raporu alarak okula gelmedi. 2 bine yakın öğrencisi olan İhsan Zekeriya Ortaokulu’nda 33 yıllık okul müdürü Selahattin Demirci de görevden alınınca 15 günlük rapor aldı. Hasanpaşa İlkokulu’nun müdürü Bekir Yıldız 8 yıldır bu okulda görev yapıyordu. Ancak, o da 75 puanın altında alınca görevden alındı ve  o da çareyi rapor almakta buldu. Öğretmenler ise bu durumdan olumsuz etkilendiklerini, morallerinin bozuk olduğunu söylerken, kendilerinin ders programlarını hazırladıklarını anlatıyor.

Pes Etmiyorum
(C.K-Kartal’da görevden alınan bir okul müdürü): Herhangi bir gerekçe göstermeden bana 68 puan verdiler. Bu süreçten hiç haberimiz olmadı. Yerime kimin geleceği belli değil. Görevimin başındayım rapor almadım, pes etmiyorum. Dava açtım, hakkımı arayacağım.

hürriyet
Güncelleme Tarihi: 18 Eylül 2014, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER