NAKİLLER SÜRÜYOR LİSELER DOLMUYOR

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Uygulaması (TEOG) çerçevesinde liselere yerleştirmede nakil dönemi sürüyor, ancak kontenjanlar dolmuyor

NAKİLLER SÜRÜYOR LİSELER DOLMUYOR

AYSEL BOZAN YILMAZ

Son olarak 29 Eylül-9 Ekim tarihleri arasında alınan nakil başvurularının sonuçlarına göre Galatasaray, İstanbul, kabataş, İstanbul gibi gözde liseler de dahil, okulların büyük çoğunluğunda boş kontenjan bulunuyor.

Üstelik pek çok lisede puanlar çok düştü. 100 puanın üzerinde düşüşler olmasına rağmen boş kontenjan kalması dikkat çekiyor. Öyle ki İstanbul'daki Kazım İşmen Anadolu Lisesi ilk yerleştirmede 415 puanla öğrenci alırken bu hafta 182 puanlık bir düşüş yaşadı ve 233 puanla öğrenci aldı; 22 kontenjanı da boş kaldı. Yine 459,79 puanlı İstanbul Anadolu Lisesi'nin puanının 307'ye düştüğü görülüyor. Okulda 152 puanlık düşüş yaşanırken, 10 boş kontenjan bulunuyor.

Puanı çok düşen liselerden biri de Ankara'daki Leyla Turgut Anadolu Lisesi. 155 puanlık bir düşüş yaşayan lise 202,76 puanla öğrenci alıyor, 49 boş kontenjanı bulunuyor. Gözde okulların dışında liselerin genelinde puanların çok düştüğü görülüyor.

Milli eğitim Bakanlığı (MEB) Türkiye genelindeki boş kontenjanları açıklamadı, ancak 10 Ekim Cuma gecesi e-Okul üzerinden açıklanan sonuçlara göre bazı liselerdeki boş kontenjanlar şöyle:




MİLLİYET
Güncelleme Tarihi: 12 Ekim 2014, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER