Namus mesafesi öğretmenlerin onurunu korumak içinmiş!

Antalya Muratpaşa Milli Eğitim Müdürlüğü’nün iddiaları reddetmesinin ardından ilgili ortaya çıktı. Cinsel istismar olmaması için 1 metre mesafe olmalı diyen belgede Muratpaşa Lisesi Müdürlüğü’nün imzası bulunuyor ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün toplantısı sonrası alınan kararları duyurduğu belirtiyor.

Namus mesafesi öğretmenlerin onurunu korumak içinmiş!

Konuyla ilgili milli eğitimden sorumlu Antalya Vali Yardımcısı Halil Serdar Cevheroğlu, ifadenin öğrenciler için değil öğretmenler için olduğunu ve öğretmenlik mesleğini iftira ve ithamlardan korumak için verildiğini söyledi.

“Lastikli bir durum söz konusu”
Bu sabah Cumhuriyet Gazetesi'nin duyurduğu haberin ardından İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü belgeyi reddetmiş, okul yönetimi ise konuyla ilgili açıklama yapmamıştı. DHA’dan Mehmet Çınar’ın haberine göre milli eğitimden sorumlu Antalya Vali Yardımcısı Halil Serdar Cevheroğlu, "İfadede lastikli bir durum söz konusu ama öğrencilerin birbirine bir metreden fazla yaklaşmaması gibi bir durum söz konusu değildir" dedi.


"İfade öğretmenler için"
Vali Yardımcısı Cevheroğlu, listenin Muratpaşa Lisesi Müdürlüğü tarafından Muratpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün eğitim ve öğretim yılı başında gerçekleştirilen değerlendirme toplantısına binaen öğretmenlere yönelik olarak yayınlandığını söyledi.

"Cinsel istismar ve benzeri durumlarla karşılaşmamak için mesafe 1 metreden az olmayacaktır" ifadesiyle ilgili Cevheroğlu şunları söyledi: "Bu madde aynı zamanda öğretmenlik mesleğinin saygınlığının, onurunun korunması, iftira ve ithamlarla karşı karşıya gelmemesi, mesleğin yıpratılmaması için alınmış bir karardır."

“Konu tartışılmıştı”
Konuyla ilgili konuşan Eğitim Sen Antalya Şube Başkanı Nurettin Sönmez, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdem Kaya’nın okul müdürleri ile yaptığı toplantıda, 1 metre mesafesinin tartışıldığını söyledi. Sönmez, sonuç bildirgesinde "erkek öğretmen ile kız öğrenci" ve "erkek öğrenci ile kız öğrenci" arasındaki mesafenin 1 metreden aşağı olmamasına dikkat edilmesinin istendiğini dile getirdi. Bildirgenin henüz tüm okullarda olmadığını fakat Muratpaşa Lisesi gibi bazı okulların öğretmenlerine tebliğde bulunduğunu belirten Sönmez, “Bütün öğretmenleri, öğrencileri tacizci gibi göstermek eğitimin temel ilkelerine de aykırıdır” dedi.




Güncelleme Tarihi: 13 Ekim 2011, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
zırterenköy
zırterenköy - 12 yıl Önce

17 EKİM 3011 ( BİN YIL SONRA BUGÜN ):“YİNE BAŞARDIK !..”Yetkililer bugün yaptıkları açıklamada şöyle demişlerdir:“Bilindiği gibi,bundan tam bin yıl önce,yani 2011 yılında,Antalya’nın Muratpaşa İlçesi Milli Eğitim Müdürlüğü,çok büyük bir ileri görüşlülükle,kız ve erkek öğrencilerin namuslarını korumak için çocukların birbirlerine 1 metreden fazla yaklaşmalarını yasaklamıştı!..Aradan tam bin yıl geçti ve bu güzel kararın meyveleri alınmaya başladı!..Gördüğünüz gibi,bugün memleket çapındaki tüm okullarda,kız ve erkek öğrenciler birbirlerine 1 kilometreden fazla yaklaşamaz duruma getirilmişlerdir!..Çünkü,geçtiğimiz bin yıl boyunca,çocukların namusu her yıl birer metre daha birbirlerinden uzaklaştırılarak korunmuş ve bugün korunan namusun uzunluğu bin metreye,yani 1 kilometreye ulaşmıştır!..Böylece kız ve erkek öğrencilerin namusunu metreyle korumayı başarmış ilk memleket de bizimki olmuştur!..Bu başarı,bu gurur hepimizindir!..Hesaplarımıza göre biz bu başarıyı aynen sürdürürsek,1 milyon yıl sonra kız ve erkek öğrenciler birbirlerini ancak teleskoplarla görebilecek kadar uzaklaştırılmış olacaklardır!..”www.zirterenkoy.com

SIRADAKİ HABER