NEVŞEHİR İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ'NE 10 AY HAPİS

Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürü Osman Şimşek yargılandığı hakaret davasında 10 ay hapse mahkum oldu.

NEVŞEHİR İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ'NE 10 AY HAPİS
Nevşehir Milli Eğitim Müdürüne 10  ay hapis. Yaklaşık iki buçuk yıldır Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürü vekili olarak yapan Osman Şimşek  "hakaret" suçundan  10 ay hapse mahkum edildi. Hatay İl Milli Eğitim Müdürü vekili olarak görev yaptığı sırada Hatay'da görev yapan bir kurum müdürüne hakaret etmesi tartışma konusu olan olayın ardından adeta Hatay'da çalışma barışını sağlamak adına Nevşehir'e gönderilen Osman Şimşek iki buçuk yıl sonra cezayla karşı karşıya kaldı. 
Hatay 5. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davada Osman Şimşek 10 ay hapis cezasına mahkum edildi. Sanık olarak yargılandığı davada 10 ay hapis cezasına mahkum edilen Osman Şimşek'i mahkeme ayrıca 5 yıl süre ile de ceza denetimine tabi tutma kararı da verdi.
Konu hakkında bir açıklama yapan Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Uğur; "Biz Osman Şimşek'i daha önce de çeşitli başlıklardan dolayı 13 disiplin cezası almış biri olarak bildiğimizden bu hapis cezasına asla şaşırmadık. Nevşehir'de eğitimin başındaki insan hapis cezaları ile disiplin cezaları ile gündeme geliyorsa birileri artık elini vicdanına koyarak konuşsun ve karar versin. Çocuklarımıza, öğretmenlerimize örnek olacak kişilik bu mu? Nevşehir'e yakışan bu mu?" diye konuştu.
Güncelleme Tarihi: 17 Aralık 2015, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER