NİLÜFER'DE ENGELSİZ SANAT

Tiyatro ‘İyi’dir” sloganıyla düzenlenen 3. Nilüfer Tiyatro Festivali, perdelerini bu defa işitme ve görme engelliler için açtı

NİLÜFER'DE ENGELSİZ SANAT
NİLÜFER’DE ENGELSİZ SANAT

“Tiyatro ‘İyi’dir” sloganıyla düzenlenen 3. Nilüfer Tiyatro Festivali, perdelerini bu defa işitme ve görme engelliler için açtı.

Festival kapsamında sahnelenen “Zübük” adlı oyunu, tiyatro sahnelerinde ilk defa uygulanan betimleme yöntemi sayesinde görme engelliler de takip etti. Nazım Hikmet Kültürevi’nde simultane çeviri odasında oyunu izleyerek anlatan bir görevli, salonda bulunan ve kulaklıkla kendisini dinleyen görme engellilerin de oyunu izlemesini sağladı. Ankara Sanat Tiyatrosu oyuncularının sahnelediği “Zübük”te Mehmet Ulusoy, Zafer Gökçek, Hakan Güven, Ali Seçkiner, Yıldırım Şimşek, Ferhat Büküş ve Erdem Ulusal rol aldı. Ölümsüz mizah yazarı Aziz Nesin'in romanından, Dersu Yavuz Altun tarafından “Müzikli Komedi” olarak uyarlanan; başta inanç olmak üzere toplumdaki pek çok duyguyu sömüren “Zübük”leri ve onları iktidara taşıyan “zübüklük”leri anlatan oyun izleyicinin beğenisini kazandı. Aynı saatlerde Uğur Mumcu Sahnesi’nde Romanya’dan gelen tiyatro topluluğunun sahnelediği “Family Stories” ise perdeye yansıtılan Türkçe üstyazıyla izlendi. Rumenceden Türkçeye çevrilen oyunu, bu sayede işitme engelli izleyiciler de takip etti. Savaş, açlık ve çaresizlik içinde kalan bir ailenin başından geçenleri konu alan oyun etkileyici dekor tasarımı ve ışık tekniği ile dikkat çekti. Nilüfer Belediye Başkan Vekili Metin Tuncel, oyun sonunda sahneye çıkarak tiyatrocuları başarılı performanslarından dolayı kutladı.
Güncelleme Tarihi: 15 Nisan 2012, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER