NORM KADRO GÜNCELLEME SÜRESİ UZATILDI

MEB insan Kaynakları Genel müdürlüğü norm güncelleme süresini uzattı.

NORM KADRO GÜNCELLEME SÜRESİ UZATILDI
2015-2016 Eğitim Öğretim Yılına esas olmak üzere 12 Ekim - 11 Kasım 2015 tarihleri arasında eğitim kurumlarının norm kadrolarında güncelleme yapılmasına ilişkin sistem açılmış ve güncelleme takvimi bildirilmişti. eğitimhaberci.com'da yer alan habere göre ancak İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü yaptığı duyuruyla bu süreyi uzattı. Buna göre:
 
1) Eğitim kurumu müdürlüklerince sistemde veri girişinde yaşanan sıkıntıların bildirilmesi üzerine eğitim kurumu müdürlüklerine verilen veri giriş tarihinin 14/10/2015 mesai saati bitimine kadar uzatılması,
 
2) İlçe milli eğitim müdürlüklerinin norm güncelleme takviminin ise 15/10/2015-18/10/2015 tarihleri arasında yapılması, gerekmektedir.
 
 
Norm Girişlerindeki Branş Ekleme Hakkında
 
İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü yaptığı duyuruda norum girişindeki branş ekleme ile ilgili de bir açıklama yaptı. 

Eğitim Kurumlarımızın norm güncellemelerini yaparken bazı branşları sisteme ekleyemediklerine dair duyumlar alınmıştır. Bakanlığımızca yapılan görüşmede, bu yönde genel bir hata olduğu ve düzeltilmeye çalışıldığı bildirilmiştir. ( Bazı branşlar hiç eklenememektedir. Bazı branşlar ise TTK'da kaldırılıp yerine yeni alanlar eklendiğinde yeni alan isimlerinin branş olarak eklenmesi gerekmektedir.)
 
Sistemdeki hatanın düzeltilene kadar Okul müdürlüklerince eklenmek istenen yeni branşların İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerimize bildirilmesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerince branş ekleme işlemenin yapılmasını rica ederiz.
 
Güncelleme Tarihi: 15 Ekim 2015, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER