ÖCALAN KONUSUNDA ANLAŞTIK,HÜKÜMET TOPLUMU HAZIRLIYOR

Hükümet'in bu durum için toplumu hazırlama görevi olduğu iddia edildi

ÖCALAN KONUSUNDA ANLAŞTIK,HÜKÜMET TOPLUMU HAZIRLIYOR

PKK'ya yakın Fırat Haber Ajansı'nda Cahit Mervan imzasıyla çıkan haberde PKK ile Hükümet arasında Öcalan'ın özgürlüğü konusunda mutabakat yapıldığı, Hükümet'in bunun için toplumu hazırlama görevi olduğu iddia edildi.

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan'ın aksi yöndeki açıklamalarının sürece zarar verdiğini ve tahrik edici olduğunu söyleyen Mervan şöyle devam etti:"Kaldı ki, 2013 yılının ilk ayında ilanı yapılan çözüm süreci Öcalan’ın özgürlüğünü öngörüyordu. Varılan mutabakatta bu vardı. Bu stratejik öneme sahip noktada bir değişiklikte olmadı. Hatta Türk toplumunun Öcalan’ın özgürlüğü konusunda ‘uygun hale’ getirilmesi görevi Türk hükümetinindi. Hükümetin çözüm sürecindeki ev ödevlerinden bir tanesi de Türk toplumunu Öcalan’ın özgürlüğüne hazırlamaktı. Sanki hiç bunlar olmamış ve konuşulmamış gibi davranmak gerçektende ’anakronik’ bir haldir. Geçmişte yaşamaktır."

Söz konusu mutabakatın gerçekleşmemesi durumunda "Yoksa ne mi olur"diye soran Mervan, "Bir kez daha söylemeye gerek var mı acaba? Dünya değişti, Kürdistan değişti. Ortadoğu değişti. Artık Türk tarafı her sabah düne uyanmaktan vazgeçse iyi olur. Tabi birazda mütevazi olmaları gerekiyor" diyerek yazısını bitirdi.

Odatv.com

Güncelleme Tarihi: 27 Aralık 2014, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER