ÖCALAN'IN SERBEST BIRAKILMASI GÜNDEME ALINSIN

BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel,"Kürt sorununun nihai çözümü isteniyorsa, bunun yolu Kürt halkının önderi Abdullah Öcalan'ın serbest bırakılmasından geçer.

ÖCALAN'IN SERBEST BIRAKILMASI GÜNDEME ALINSIN
Hasta tutukluların serbest bırakılması talebiyle BDP İstanbul İl Başkanlığı, Yenibosna'daki Adli Tıp Kurumu Başkanlığı önünde bir basın açıklaması düzenledi. Yaklaşık 700 kişinin katıldığı basın açıklamasında, "Tutsaklara özgürlük, Hükümet adım at" sloganları atıldı. Bugün Metris Cezaevindeki bazı hasta tutukluları ziyaret ettiğini söyleyen BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, hükümetin bir iyi niyet göstergesi olarak hasta siyasi tutukluları serbest bırakmasını istedi. Bu konuda Adli Tıp Kurumu'nun yetkili olmasını eleştiren Tuncel, tam teşekkküllü bir hastaneden alınacak sağlık raporunun yeterli olarak kabul edilmesini istedi.
 
 BEŞİR ATALAY'A YANIT
 
Hükümete adım atması için çağrıda bulunduklarını söyleyen BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, "Çünkü gerçekten bir çözüm olacaksa hükümetin adım atması gerekiyor. Barışın iki tarafı olur. Sayın Öcalan üzerine düşen sorumluğu yerine getirdi. Sayın Öcalan'ın dediği gibi hükümetin demokratik siyaset önündeki engelleri kaldırma zamanıdır. Bunu kim yapacak ? Bunu hükümet yapmayacaksa kim yapacak? Biz mi yapacağız ? Sayın Beşir Atalay diyor ki, ' BDP niye sokağa çıkıyor ? 'Sen adım at. Biz sokağa çıkmayalım. Sen yasaları değiştir, sen terörle mücadele yasasını değiştir, Bingöl'ün hesabını ver. Lice'nin hesabını ver. Biz de sokağa çıkmayalım. Tabi sokağa çıkacağız. Bizim bir geleneğimiz var. Direne direne kazandık. Bundan sonra da direne direne kazanacağız" dedi.
 
ÖCALAN'IN SERBEST BIRAKILMASI GÜNDEME ALINSIN
 
Güven artırıcı adımlar olmadığı sürece süreçin ilerlemesinin mümkün olmadığını belirten Tuncel, " Kürt sorununun nihai çözümü isteniyorsa, bunun yolu Kürt halkının önderi Sayın Abdullah Öcalan'ın serbest bırakılmasından geçer. Bunu da hükümetin bugünden kendi gündemine alması gerekir. Çünkü bir halkın önderi özgür değilse o halk özgür değildir. Bu bütün dünyanın bildiği, AKP'nin de bildiği bir durumdur." şeklinde tamamladı. 
Güncelleme Tarihi: 02 Temmuz 2013, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER