Öğretmen atamalarına Eğitim Sen'den tepki

Eğitim Sen Ankara şubeleri, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından seçimin hemen öncesinde yapılan sınırlı sayıdaki atamayı, bakanlık önünde yaptığı basın açıklaması ile protesto etti

Öğretmen atamalarına Eğitim Sen'den tepki
Milli Eğitim Bakanlığı’nın seçimin hemen öncesinde 30 bin kişilik atama yapması, ataması yapılmayanlar ve eğitim emekçileri tarafından protesto edildi. Milli Eğitim Bakanlığı önündeki ilk eylem sabah 9.00’da ataması yapılmayan el sanatları öğretmenleri tarafından gerçekleştirildi. 30 bin atamanın yetmeyeceğini, herkesin kadrolu ve güvenceli çalışma hakkına sahip olmadı gerektiğini belirten el sanatları öğretmenleri, bu saatten itibaren bakanlık önünde oturma eylemi başlattı.

Atamalara bir diğer protesto Eğitim Sen Ankara şubeleri tarafından gerçekleştirildi. 10.30’da Kızılay YKM önünde bir araya gelen eğitim emekçileri, Milli Eğitim Bakanlığı’na bir yürüyüş gerçekleştirdi. “Tüm sözleşmelilere kadrolu iş güvencesi sağlanmalıdır” ve “Diyarbakır’daki baskılara ve işten atmalara sessiz kalmayacağız” pankartlarıyla yürüyen Eğitim Sen üyeleri, ataması yapılmayan el sanatları öğretmenlerinin katılımıyla bakanlık önünde bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

’Seçim öncesi atama ikiyüzlülük’
Basın açıklamasını Eğitim Sen Genel Başkanı Ünsal Yıldız yaptı. Yıldız, yıllarca ataması yapılmayan öğretmenlerin taleplerini görmezden gelen, ihtiyaç kadar kadro ataması yapmayan Milli Eğitim Bakanlığı’nın, seçimlere 10 gün kala yaptığı bu atamaların AKP’nin ikiyüzlülüğünü gösterdiğini ifade etti. Ataması yapılmayan öğretmenlerin intiharlarının sorumlusunun da AKP olduğu belirten Yıldız, 80 bin sözleşmeli, 100 bin ek ders karşılığı çalışan ücretli öğretmen bulunduğunu, güvencesizliğin yaygınlaştırıldığını sözlerine ekledi.

KHK kararname yetkisi ile siyasi kadrolaşmanın önünün açıldığını söyleye Yıldız, Eğitim Sen’in işsiz öğretmenlerin yanı sıra esnek ve güvencesiz çalıştırılan tüm eğitim ve bilim emekçilerinin ses olduğunu vurguladı.

’Metin öğretmenin katili AKP ve polisidir’
AKP’nin ikiyüzlülüğünün bir başka örneğini dün yaşadıklarını belirten Yıldız, hem Hopa’da hem de Ankara’da taşla, gazla, copla müdahalelerin yaşandığını, gözaltına alınanların saatlerce işkenceden geçirildiğini, Hopa’da ise Eğitim Sen üyesi emekli öğretmen Metin Lokumcu’nun polisler tarafından katledildiğini hatırlattı.

Eğitim Sen’in açıklamasının ardından atanamayan el sanatları öğretmenleri de eylemlerini sonlandırdı.


Güncelleme Tarihi: 02 Haziran 2011, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER