ÖĞRETMEN ROTASYONU 12 YILA ÇIKABİLİR

Öğretmen Rotasyonu 12 Yıla Çıkabilir

ÖĞRETMEN ROTASYONU 12 YILA ÇIKABİLİR

Önümüzdeki hafta da Ankara'da Türkiye'nin farklı yerlerinden gelen, farklı branşlarda 40-50 öğretmen ve idareciyle bir arada olacağı çalıştayda rotasyonu tartışacak. Bir günlük çalıştayda alınan görüşlerin ardından Bakanlık yetkilileri artık bu konuda karar verecek. Buna göre 8 yıllık süre artabilir, il içindeki rotasyon ilçe içine dönebilir.

120 BİNİ ETKİLEYECEK

YAKLAŞIK 436 bin öğretmen 8 yıllık görev süresini doldurdu. Ancak bunların 120 bini 8 yıldır aynı okulda ve rotasyondan etkilenecekler.

Çalıştaya katılacak öğretmen ve okul yönetcileri Türkiye'nin farklı illerinden, farklı branşlarından rasgele yöntemle seçilecek.

ROTASYON İÇİN SÜRE 12 YILA ÇIKABİLİR

Bakanlık hem internette, hem de çalıştayda alınan görüşlerin ardından 8 yıllık görev süresini 12 yıla çıkarabilir. 8 yıl kararının ardında sınıf öğretmenleri bulunuyor. İlkokul 4 yıllık olduğu için ara sınıflarda öğretmenleri ve öğrencileri mağdur etmemek amacıyla bu kararın alındığı, ancak sendikaların baskısı ile 12 yıla çıkacağı düşünülüyor.

Nuran ÇAKMAKÇI / HÜRRİYET

Güncelleme Tarihi: 25 Ekim 2014, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
halil öğrt.
halil öğrt. - 9 yıl Önce

Bu rotasyon uygulaması tamamen hatalar, eksiklikler ile doludur. bir öğretmen olarak anlamış değilim. Öğrenciye faydası nedir? Öğretmene faydası nedir? Sadece dinamizm getirmek için midir? insanları bir kurumda 8 yıllık çalışacaksın diye geçici görevlendirmek onun performansını azaltmaz mı. Kurumda geçici olarak çalışan insan çok mu faydalı olur. Ayrıca uğraştığımız iş insan. Yani öğrenci. Her 4 yılda bir değişiyorlar, veliler değişiyor. Zaten öğretmenler statik, durağan değillerki. İnsan yetiştirmek için çırpınıp duruyorlar. Hiçbir meslek grubuyla kıyaslanamaz. Bu kadar yoğun gündem içinde idarecilerinde geç atandıkları, öğretmen ve öğrencilerin yeni kendilerine geldikleri dönemde, et ve tırnak gibi ayrılmaz unsurlardan birisi öğretmenleri huzursuz etmek, alıştıkları ortamdan uzaklaştırmak verimi düşürecektir. buralarda performans aramak zorlaşacaktır..saygılarımla.

Cafer cafcaflı
Cafer cafcaflı - 9 yıl Önce

Kesinlikle 12 yıla çıkmamalı... Bir an önce 8 yıl uygulanmalı... Yatan ve kendisini geliştirmeyen ve yenilemeyen öğretmenler başka okula gitmeli ve yeni gelmiş öğretmene nasıl kendi çöplüklerinde ötülüyormuş görmeliler... 8 yıl hemen uygulanmalı...Uzatmaya gerek yok.Bunu isteyen TES ve eğitim sen... adamlar iyiye de karşılar. Kanka oldular...

SIRADAKİ HABER