ÖĞRETMEN ROTASYONU NE ZAMAN YAPILACAK İŞTE O TARİH

Milli Eğitim Bakanlığının binlerce okul/kurum idarecisini görevden alma kararı meclisten çıkmak üzere.

ÖĞRETMEN ROTASYONU NE ZAMAN YAPILACAK İŞTE O TARİH

Milli Eğitim Bakanlığının binlerce okul/kurum idarecisini görevden alma kararı meclisten çıkmak üzere. MEB'deki değişim bununla sınırlı değil. Bugünlerde MEB koridorlarında konuşulan en önemli konu öğretmen rotasyonu. Zorunlu çalışma yükümlülüğü olsun olmasın tüm öğretmenlere il dışı rotasyon getiriliyor. Sayın Başbakanımız tarafından da iki ay önce ilan edilen rotasyon için yerel seçimler bekleniyor.


Yerel seçimlerden sonra yapılması düşünülen kanun değişikliği ile öğretmenlerin tümü  özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerine kaydırılarak bu bölgelerde kesintisiz 5-7 yıl çalışmaları sağlanacak. 2010 yılında zorunlu hizmet affını getirenlerin bu kararı öğretmenlerimiz arasında çelişki olarak yorumlanırken bu kararın öğretmenleri ve ailelerini mağdur edeceği belirtiliyor.

 

            Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinde bulunan öğretmenlerde bu bölgelerde kalmaya devam edecek, batıdan gelen tecrübeli öğretmenlerin yanında stajyer gibi çalışması planlanan öğretmenlerin tecrübelerini artırmaları sağlanacak. Görünen o ki okul/kurum yöneticilerinden sonra öğretmenlerde büyük şok yaşayacak.

Güncelleme Tarihi: 27 Şubat 2014, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
osman
osman - 10 yıl Önce

Hayırlısı olsun,ülke bütünlüğü için tecrübeli öğretmenlerin diğer bçlgelere gönderimesi çok iyi olur.

mesut insan
mesut insan - 10 yıl Önce

çok şahane olur ....

ali
ali - 10 yıl Önce

Çakılı kalmayalım.Biraz Türkiyenin güzelliklerini görelim.

Yorumlara bayıldım
Yorumlara bayıldım - 10 yıl Önce

Okumayı ıstemeyene ogretmek zordur, evlenmeyı ıstemeyenı evlendırmek Zordur, evde durmk isteyeni sısarı cıkarmak zordur... Şimdi kalkmış doğudan yeni gelmiş bana yürü bakayım aynen geldiğin yere demek zordur!!! Meraklısı daha doğru tabirle doğuyu görmemiş bu gorevini yapmamış olanlar önden buyursun.. Ben ulkemin sadece doğusumu güzel... Ben devletın memuruyum gorevim kanunla belırtılmış zırt pırt oynama artık benle bırak işimi yapayım insan yetiştiriyorum ben bahçede salatalık değil.

handan özdemir
handan özdemir - 10 yıl Önce

Rotasyon memur için fark etmez nerede olsa aynı işi yapacak, ancak çocuklarımız ne olacak.Sınıfını arkadaşlarını seven ve sırf bu yüzden yer değiştirme düşüncemizi ertelediğimiz çocuklarımız zorunlu değişiklikte uyum problemi yaşayacak ,başarıları arkadaş ve okul etkisinden düşecek, aynı sosyal ortamı kurmak mümkün olacak mı.?EN AZINDAN ESNEK TUTULSA 3-4 YIL İÇİNDE GİDECEKSİN DENSE EN AZINDAN 1.4 YADA 2. 4 BİTTİĞİNDE GİDİLİR.BİZİM ÇOCUKLAR ANNE ANNEMİZİ EVİMİZE GETİRİN ,BİZİ ONLARA BIRAKIN GİDİN BİZ OKULDAN VE ARKADAŞLARIMIZDAN AYRILMAYIZ CUMADAN GELİRSİNİZ PAZAR DÖNERSİNİZ DİYORLAR.HAKKIMIZDA HAYIRLISI OLSUN.

ali
ali - 10 yıl Önce

oy veren namert

ali hoca
ali hoca - 10 yıl Önce

benim tayinim çıktı,çocuğumu yeni lise nakil yönetmeli ile taqtin olduğum yere getiremedim,yazıklar olsun

aysun aydın
aysun aydın - 10 yıl Önce

bence güzel ve adil bir uygulama


SIRADAKİ HABER