ÖĞRETMENDEN EĞİTİM BİR SEN'E VERYANSIN ...

ÖĞRETMENDEN EĞİTİM BİR SEN'E VERYANSIN ...

Yetkili ve etkili sendikanın yaptıkları ya da yaptırdıklarına baktığımızda üyelerini dahi haksızlığa uğratacak uygulamalara imza attıkları görülmektedir. Her fırsatta haktan, adaletten söz eden, Ahirette verecekleri hesabı düşünerek yaşayan yetkili sendikamın baş kahramanlarının söyledikleri ile yaptıkları uyuşmamakla birlikte tezat oluşturmaktadır. Bu kanıya nasıl mı ulaştım, gelin birlikte inceleyelim:

4+4+4 eğitim sisteminin getireceği olumsuzlukları adı gibi bilen yetkili sendika yöneticileri olumsuzluklar zincirinin başı olan bu uygulamaya karşı çıkmamış hatta desteklemiştir. İlk olumsuzluk norm kadro fazlası sınıf öğretmenlerinin durumunda patlak vermiş, norm kadro fazlalarını eritmek adına hem eğitim sisteminin altına bombayı koyup eğitimdeki kaliteyi düşürmüş hem de öğretmenler arası adaletsizliği tetiklemiştir. 20 yıl önce almış olduğu haftada 2 saatlik seçmeli dersle alan değiştiren öğretmenlerin branş derslerine girmesini sağlayarak hem çocuklarımızın geleceğine hem de öğretmenler arasındaki ilişkilerin zedelenmesine sebep olmuştur. Ayrıca yaklaşık 50 bin sınıf öğretmeni sözde yan alanlarına geçerek branş öğretmeni adaylarının haklarına girmişlerdir.

Aile bütünlüğü hakkında onca yasa olmasına rağmen öğretmenlerin özür durumu yer değiştirmelerine adeta çomak sokan il emri ibaresinin kaldırılması hem eşlerin ayrı kalarak aile bütünlüğünün bozulmasına sebep olmuş hem de yapılan bu hatayı telafi etmek adına yer değiştiremeyen öğretmenlere koşulsuz zihinsel engelliler sınıf öğretmenliği ile teknoloji tasarım öğretmenliğine alan değiştirme yolunu açmıştır. Bu alanlarla hiçbir alakası olmayan öğretmenlerimiz adeta söz konusu alanlara geçmeleri için zorlanmıştır. Sırf yer değiştirmek için alan değiştirip yer değiştirdikten sonra kendi alanına geçmek isteyen öğretmenlerimize  ikinci şok geçtiğimiz günlerde verilmiş alan değişikliği sınırlandırılmıştır. Söz konusu öğretmenler istemedikleri alanlarda çalışmak zorunda bırakılmıştır.

Okul müdür ve müdür yardımcıları bir günde görevden alınmış, yapılan müdürlük mülakatlarında şeffaflık adına herhangi bir uygulamaya yer verilmemiş olup atanan müdürlerin büyük kısmının malum sendikadan olması akıllarda soru işaretleri bırakmıştır. Görevden alınan müdürlerin normlarına bakılmaksızın istedikleri okula gitmeleri sağlanmış, maaş karşılığı ders saatini bile doldurmadan maaşlarını alan söz konusu eski yöneticiler, maaşlarını haketmek için birden fazla okulda görevlendirilen meslektaşlarının haklarını nasıl ödeyecekler?

Haksızlıkta son nokta… Rehberlik alanında herhangi bir eğitim almamış, sırf kapatılan öğretmen lisesi öğretmenlerine yine bir kursla rehberlik alanına geçmelerini sağlaanması… Soruyorum şimdi yetkili sendikaya : Yan alan saçmalığı, koşulsuz alan değişikliği ve kurslarla, sertifikalarla yapılan alan değişikliklerine karşı çıkmadınız da hakkıyla 2. Üniversitesini okuyan, mezun olduğu bölümden farklı bir bölüme ataması yapılan öğretmenlerin mezun oldukları alana geçmelerine niçin karşı çıktınız? MEB’e gönderdiği ilk yazıda alan değişikliklerinin sınırlandırılmasını talep eden EBS,  gelen tepkilerle ikinci yazısında alan değişikliğinin kapsamının genişletilmesini talep ederek  kimi kandırmayı düşünmektedir? İlk gönderdikleri yazı EBS sitesinden kaldırılmıştır. Yazıyı  kaldırılması gönderilmediği anlamına gelmeyeceğini herkes bilmektedir.

Hz. ÖMER (R.A)  dağdaki kuzunun hakkını düşünürken Allah en küçük hakkı bile sahibine vereceği kıyamet gününde bunlar yapmış oldukları haksızlıkları nasıl ödeyecekler ? Yaptıklarıyla kendilerine cehennemde yer hazırlamaktadırlar. Şunu bilmelilerdir ki :  ZULME RIZA ZULÜMDÜR, KÜFRE  RIZA KÜFÜRDÜR.  Herkes elini vicdanına koyup ona göre destek versin çünkü verdiğimiz destekle bizden aldıkları güçle yine bizlere haksızlık yapıyorlar… SAYGILARIMLA…

SELVİ ÖZ-Ajanskamu

Güncelleme Tarihi: 19 Aralık 2014, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
kenan
kenan - 9 yıl Önce

yanlış ve yalan yazmaya bıkmadınız mı???? biz branş değiştirdik, o kadar çok başarılıyız ki ; teog sınavlarında, deneme sınavlarında ve diğer özel yayınların yaptığı sınavlarda hem bireysel , hem sınıf bazında açık ara öndeyiz.... ispatı ortada ...üstelik bize verilen sınıflar hiç beğenilmeyen, zayıf sınıflar olmasına rağmen... nerede zayıf, seviye düşük sınıf varsa bize verilmesine rağmen açık ara öndedir girdiğimiz sınıflar... her zaman ispatlarım, ispatı ortada...

Nalan Ünal
Nalan Ünal - 9 yıl Önce

Kalemine sağlık.ne güzel anlatmışsınız.

SIRADAKİ HABER