ÖĞRETMENE DE YIPRANMA PAYI

Öğretmene de Yıpranma Payı

ÖĞRETMENE DE YIPRANMA PAYI
Öğretmene de Yıpranma Payı

 

BİR YILA KARŞILIK 3 AY FİİLİ 

HİZMETZAMMI İSTİYORUZ

 

Kamudaki çeşitli meslek mensuplarına verilmekte olan yıpranma payı hakkının zihinsel, işitme, görme ve ortopedik engelli çocuklaraeğitim veren özeleğitim öğretmenlerini ve bu alanda çalışan ilgili personeli de kapsaması gerektiğini ifade eden DES Genel Sekreteri İshak Çelebi, engelli çocuklarla fiilen çalışanöğretmenlerine de 5 yıllık hizmetlerine karşılık 1 yıl fiili hizmet zammı verilmesini talep etti.

ÖZEL EĞİTİM ÖĞRETMENLERİNE HAKSIZLIK YAPILMAMALI

5510 Sayılı Sosyal . Sigortalar Genel SağlıkSigortası Kanunu ve bu kanuna ilişkin olarak çıkarılan Fiili Hizmet Süresi Zammı Uygulamasının Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelikte yer alan ilgili maddelerde, fiilihizmet tazminatını hak eden kurum ve personelin belirtildiğini söyleyen İshak Çelebi, Engelli çocuklarla çalışan eğitim personelinin bu haktan ayrı tutulmasının eşitlik, adalet ve hakkaniyet prensiplerine aykırı olduğunu söyledi.

YIPRANMA PAYI HAKKINI MİLLİ EĞİTİM ŞURASINDA ÇIKARTTIK

Özel eğitim öğretmenlerinin yıpranma payı hakkından mahrum bırakılmasının uluslararasıkriterlere veçalışma mevzuatına da aykırılık teşkil ettiğini kaydeden Çelebi, Sendikalarının 18. Milli Eğitim Şurasında çıkarttıkları şura kararlardan “Birçok meslek grubuna tanınan yıpranma payı uygulamasının engelli çocuklaraeğitim veren özel eğitim öğretmenlerine de verilmesi” kararının bu haklı ve meşru taleplerinin hayatageçirilmesinde ivedilik oluşturacağını söyledi.

YIPRANMA HAKKI MİLLETVEKİLİNE VAR ENGELLİLER ÖĞRETMENİNE YOK!

Çelebi “Gerçekten yıpratıcı ve zor şartlar altında çalışan özel eğitim öğretmenlerimize fiili hizmet zammı acilen verilmelidir. Sayın Başbakan, Milli Eğitim Bakanımız Sayın Nabi Avcıve Çalışma Bakanı Sayın Faruk Çelik’in en kısa zamanda fiili hizmet süresi zammına yönelik adım atmalarını bekliyoruz. TBMM’ye sevk edilecek torba kanun tasarılarına bu değişikliğin eklenmesi gerektiğine inanıyoruz. Engelli yavrularımızaeğitim vererek ailelerini memnun ve mutlu eden özel eğitim öğretmenlerimizin de memnun ve mutluedilmesi ve haklarının verilmesi gerekir. Basın Kartı Yönetmeliği'ne göre çalışan gazeteciler ve TRT personeli ile milletvekilleri ve dışardan atanan bakanlara 90 gün yıpranma payı verilen Türkiye’de engelli yavrularımızı hayata hazırlamak ve bir harf öğretmek için aylarca çırpınan özel eğitim öğretmenlerimizi bu haktan dışlamak büyük bir haksızlık ve insafsızlık olacaktır” diyerek sözlerine son verdi.

Güncelleme Tarihi: 21 Mayıs 2014, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER