ÖĞRETMENE DEVAMSIZLIK DAYAĞI

Pendik’te devamsızlık yapan yeğeni ile ilgili okula gelen bir kişi, tartıştığı iki müdür yardımcısını ve bir öğretmeni hastanelik etti. Öğrencilerin gözleri önünde yaşanan saldırı güvenlik kameraları tarafından da saniye saniye kaydedildi.

ÖĞRETMENE DEVAMSIZLIK DAYAĞI
Edinilen bilgiye göre olay; Yenişehir Mahallesi'ndeki Orhangazi Ortaokulu'nda meydana geldi. Okul yönetimi çok sayıda devamsızlığı bulunan 6. Sınıf öğrencisi İ.K.'durumunu görüşmek için ailesine bildirdi. Sabah saatlerinde İ.K.'nın annesi okula gelerek öğretmeni ile görüşmeye başladı. Çocuğunun devamsızlığından okulu sorumlu tutan anne ile öğretmen arasında tartışma başladı. Eşinden ayrı olduğu öğrenilen anne durumu Serhat Y. isimli kardeşine bildirdi. Bir arkadaşı ile birlikte okula gelen dayı Serhat Y. öğretmenler odasına girerken arkadaşı da koridorda beklemeye başladı. İddialara göre bayan öğretmen ile tartışmaya başlayan Serhat Y. 'erkek yetkili yok mu burada, onunla görüşmek istiyorum' diyerek tehditler savurmaya başladı. Bunun üzerine okulun Müdür Yardımcısı Yılmaz Demir de kısa süre sonra tartışmanın sürdüğü öğretmenler odasına girdi. Ancak Demir'in odaya girmesi ile üzerine yürüyen dayı Serhat Y.'dan kaçmak için odadan çıkması bir oldu. Diğer öğretmenlerin engelleme çabasına rağmen Serhat Y. ve yanındaki arkadaşı Müdür Yardımcısı Demir'i yumruklamaya başladı. Çıkan arbedede Funda Yerekapan ve öğretmen Özgür Arslan da şahısları engellemek isterken darp edildi. Bir süre tekrar öğretmenler odasının önünde bekleyen öfkeli dayı ve arkadaşı, bu defa da kendileri ile konuşmaya çalışan diğer öğretmenlerin üzerine yürüdü. Yaşanan arbedede saldırganlar diğer öğretmenlerin yardımıyla okulun dışına çıkarıldı. Bu sırada koridorda ve giriş kapısında bulunan öğrenciler de yaşananları gördü.
 
Okul kamerası tarafından kaydedilen görüntülerde; öğrencinin dayısı Serhat Y. ve arkadaşı okula geliyor. Ardından Serhat Y. odaya giriyor. Bir müddet sonra, Müdür Yardımcısı Yılmaz Demir'de odaya giriyor ve bir müddet sonra yaralı olarak kaçarak çıkıyor. Bu arada koridorda dayı ve arkadaşları öğretmenleri dayak atıyor. Yine dayı ve arkadaşı araya giren öğretmenlere de saldırıyor. Ardından toplanan öğretmenler kavgacıları dışarı çıkarılırken öğrenciler de kavgayı izliyor.
 
Olaydan sonra polis merkezine giden Müdür Yardımcıları Yılmaz Demir ve Funda Yerekapan ile öğretmen Özgür Arslan, İ.K. isimli öğrencinin dayısı Serhat Y.'ın kendilerini darp ettiklerini belirterek şikayetçi olduktan sonra hastaneye giderek darp raporu aldı. Olayın ardından aynı okulda görev yapan yaklaşık 50 öğretmen de polis merkezine gelerek arkadaşlarının darp edilmesine tepki gösterdi. 'Öğretmene kalkan eller kırılsın' şeklinde slogan atan öğretmenler ıslık ve alkışlarla durumu protesto etti. Polis merkezine gelen Türk Eğitim Sendikası İstanbul 6 nolu Şube Başkanı Sami Çelik'te okula gelen velinin çocuğun durumunu sorması üzerine öğretmenin de çocuğun başarısızlığından ve devamsızlığından velinin sorumlu olduğunu söylediğini belirterek şöyle konuştu: "Bunun üzerine veli celallenerek öğretmenin üzerine saldırmıştır. Zanlı daha sonra burada bir erkek yok mu, ben bir erkek idareci ile görüşmek istiyorum demiştir. Bunun üzerine Müdür Yardımcısı Yılmaz bey odaya girmiştir ve odaya girer girmez şahsın saldırısına uğramıştır."
 
Olayın ardından gözaltına alınan dayı Serhat Y. ve arkadaşı polis merkezine götürüldü.
 
Bu sırada polis merkezinin önünde toplanan öğretmenlerin yanından geçen bir öğrenci annesi de gözyaşları içerisinde öğretmenlere, "Çocuklarımızı size emanet ediyoruz, hocalarımıza da bir şey olmasın." dedi.
 
Darp edilen öğretmenlerin polis merkezinde ifadelerini vermelerinin ardından, kapıda bekleyen diğer öğretmenler de polis merkezinin önünden ayrıldı.
Güncelleme Tarihi: 28 Şubat 2014, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER