Öğretmene 'mobbing' davası devam ediyor

İstanbul Bakırköy'deki bir lisede edebiyat öğretmenine bezdiri (mobbing) uyguladığı öne sürülen okul müdürü, iki yardımcısı ve iki öğretmenin yargılanmasına devam edildi.

Öğretmene 'mobbing' davası devam ediyor
Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Bakırköy'deki bir liseye edebiyat öğretmeni olarak atanan F.İ. hakkında okul müdürü M.K'nin birtakım kötü yakıştırmalarda bulunduğu belirtildi. Okul müdürünün öğrencileri de kullanarak F.İ. hakkında dedikodular yaymaya başladığı belirtilen iddianamede, M.K'nin öğretmeni okuldan uzaklaştırmak için hakkında tahkikat yaptırdığı ifade edildi. 2 müdür yardımcısı ile 2 öğretmenin de F.İ'ye psikolojik baskı yaptığına yer veren iddianamede, “kamu görevlisine işkence yapma” suçlamasıyla 3 yıldan 12 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep ediliyor.

 

Bakırköy 4. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuksuz yargılanan okul müdürü, müdür yardımcıları ve öğretmenler katıldı. Duruşmada, müşteki edebiyat öğretmeni F.İ. de hazır bulundu. F.İ, olayla ilgili sözlü ve yazlı beyanda bulunduğunu hatırlatarak, “Sanıklar hakkında şikayetim devam ediyor. Sanıkların cezalandırılmasını talep ediyorum” dedi. Duruşmada tanık olarak dinlenilen aynı okulda görevli öğretmen Ş.T. de F.İ'ye baskı yapmadığını belirterek, şunları söyledi: “Bir gün dersime okul müdürü girdi. Derste gazete okuduğumu söyledi. Edebiyat öğretmeni olduğum için makaleleri öğrencilerime okuduğumu söyledim. Bana 'gerekirse hakkında soruşturma açarım' dedi. Bundan sonra F.İ. ile karşılaştığımda 'benden kaçıyorsun' deyince ben de kendisine bu durumu anlattım. Diğer öğretmenler L.A. ve H.K. bana F.İ. ile görüştüğüm için bunların başıma geldiğini söyledi. Ben de bu durumu ona söyledim. Aşırı şekilde üzüldü, defalarca benim yanımda ağladı ve psikolojisi bozuldu.”

Mahkeme heyeti, eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.


Güncelleme Tarihi: 21 Haziran 2011, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER