ÖĞRETMENE ROTASYONUN DETAYLARI ...

ÖĞRETMENE ROTASYONUN DETAYLARI ...

Milli Eğitim Bakanlığı koridorlarında size eğitimci okuyucularımız için, öğretmene rotasyon konusunu araştırdık.

1)Öğretmene rotasyon var mı?

Öğretmene rotasyon düşünülüyor, şuan için meclise getiriliyor. Mecliste görüşülen Torba yasaya öğretmenler için şube müdürleri ve müfettişler gibi hizmet süresine bağlı yer değiştirme geliyor. Öğretmene rotasyon için öncelikle mevcut olan öğretmen atama ve yer değiştirme yönetmeliğini, MEB yeniteşkilat yasasına uygun olarak güncelleme çalışması yapacak bu çalışmada öğretmene rotasyon konusu gündeme gelecek ve komisyon nihai kararı vererek yeni yönetmelikle öğretmene rotasyon resmen uygulanacaktır.

2)Öğretmene rotasyon il içi mi uygulanacak?

Evet, torba yasaya eklenen bir madde ile il içi rotasyon kesinleşmiş oldu. Bir öğretmen birokulda ve bir bölgede belli bir süre kaldıktan sonra kendi isteği ile okul değiştirmemesi durumunda rotasyona tabii tutulacaktır. Rotasyon, her yıl Haziran ayında yapılacaktır.

3)Öğretmene il dışı rotasyon var mı?

Hayır, şuan için MEB il dışı rotasyonu düşünmüyor.

4)Niçin Öğretmene rotasyon uygulamasına ihtiyaç duyulmaktadır?

Özellikle il merkezlerindeki okullarımızda öğretmenlerimizde yığılma var, örneğin Ankara için bir örnek verelim öğretmenimiz 40 yıldır aynı okulda hatta aynı okulda göreve başlamış ve aynıokuldan emekli olma durumuna gelmiş okullardaki bu yığılmalar okulda huzursuzluğa,eğitimde verimin düşmesine, kurumun kalitesinin düşmesine sebebiyet verdiği gibi okulkültüründe çatışmalar nedeniyle sinerji oluşturulamamaktadır. Diğer en önemli bir faktör ise bu yığılmalar nedeniyle sıra tayinleri ve özür tayinleri yapılamaz hale gelmektedir, binlerceöğretmen sıra tayini beklemekte ve sirkülasyon oluşturulamamaktadır. Öğretmene rotasyoneğitimin kalitesini hem nitelik hem de nicelik yönünden artıracağı gibi öğrencilerimizinakademik ve okul başarısına da olumlu katkı sağlayacaktır.

Kaynak: Ajanskamu.com

Güncelleme Tarihi: 11 Temmuz 2014, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
cahit K
cahit K - 10 yıl Önce

öğretmene rotasyon şart, ne öyle yıllarca aynı okulda babasının malı gibi. yeni öğretmenlerden başarısız olanlarında meslekten ihraç edilmesi gerekir...

aylin
aylin - 10 yıl Önce

ilmerkezinde çalıştıktan sonra a okuluda 15 yılçalışsan veya aveb okulunda çalışsan ne farkeder bu nasıl kafa

mahmut
mahmut - 10 yıl Önce

ilmerkezinde bir ayağı devlet okulunda ev ev dolaşıp özeldersane gibi çalışan kişileri devlet okulundan alın bari özel çalışsınlar yada bunların tainini çıkarın özel dersaneleri kapattınız

SIRADAKİ HABER