ÖĞRETMENE SALDIRIYA SENDİKLAR ORTAK TEPKİ GÖSTERDİ

Esenyurt'ta, öğrencisi tarafından bıçaklanan Narife Çekcen'e yapılan saldırı protesto edildi. Kıraç Lisesi önünde toplanan eğitim sendikalarına bağlı öğretmenler, meslektaşlarına yapılan saldırıyı kınadı. Saldırıyla ilgili olarak 30 Nisan Pazartesi günü Türkiye genelinde öğretmenlerin 1 saat derse girmeyeceği öğrenildi.

ÖĞRETMENE SALDIRIYA  SENDİKLAR ORTAK TEPKİ GÖSTERDİ
 
SENDİKLAR  ÖĞRETMENE SALDIRIYA  ORTAK TEPKİ GÖSTERDİ
 
Esenyurt'ta, öğrencisi tarafından bıçaklanan Narife Çekcen'e yapılan saldırı protesto edildi. Kıraç Lisesi önünde toplanan eğitim sendikalarına bağlı öğretmenler, meslektaşlarına yapılan saldırıyı kınadı.Saldırıyla ilgili olarak 30 Nisan Pazartesi günü Türkiye genelinde öğretmenlerin 1 saat derse girmeyeceği öğrenildi.

Tasdikname almak için okula giden S.A., tasdiknamesini alamayınca arkadaşlarını görmek için sınıfına girmiş, burada tartıştığı öğretmeni Narife Çekcen'i bıçaklamıştı. Saldırı, Kıraç Lisesi önünde toplanan Türk-Eğitim-Sen,Eğitim-Bir-Sen ve  Eğitim-Sen’e bağlı yaklaşık 100 öğretmen tarafından protesto edildi. Okul önünde slogan atan öğretmenler, kalemlerini kırarak yola attı. Öğretmen Çekcen'e yapılan saldırıyı kınayan meslektaşları, bu tür saldırıların tekrarlanmamasını istedi. Sendikalar ortak bildiride Tepkilerini  şöyle dile getirdi: "Daha önce birçok ilde tanık olduğumuz öğretmene şiddet, şimdi de Esenyurt Kıraç Lisesi'nde kendini göstermiştir. Kıraç Lisesi öğretmeni Narife Çekcen öğrencisinin derste saldırısı sonucu yaralanmıştır. İnsanların kendi çocuklarına bile gereken sevgiyi göstermekte zorlandığı bir ortamda, 50-60 kişilik sınıflarda her bir öğrencisine ayrı sevgi gösteren, daha iyi eğitim almaları adına hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan öğretmenlerimize uygulanan şiddeti kabul etmemiz mümkün değildir. Yaşanan bu saldırı, eğitim çalışanlarının vicdanını yaralamıştır. "
Basın açıklaması yapan öğretmenler daha sonra saldırıya uğrayan Narife Çekcek'in tedavi gördüğü Esenyurt Devlet Hastanesi'ne kadar slogan atarak yürüdü. Hastane önünde toplanan öğretmenler, son zamanlardaki artan şiddet olaylarına tepki gösterdi. Sağlık çalışanlarının ardından öğretmenlere yapılan saldırıları kınayan öğretmenler, yetkililerden bir an önce tedbir almalarını istedi.
Protesto eylemine Narife Çekcen'in annesi ve babası da katıldı. Babası Sürmeli Ablan, kızının atamasının yapıldığı ilk yılda saldırıya uğramasına üzüldüklerini söyledi. Kızına yapılan saldırıyı kınayan anne Bingüzel Ablan ise "Kızım onu adam etmeye çalışırken o benim evladımı bıçakladı. Yapılan bu saldırıyı lanetliyorum. " dedi.
Yoğun bakımda tedavi gören ve hayati tehlikeyi atlatan Narife öğretmenin eşi Erol Çekcek de " Söyleyecek kelime bulamıyorum. Eşim bir senedir öğretmenlik yapıyordu. İlk atandığı okul da burasıydı. Çok kısa süre kendisini görebildim. Göreve devam edip etmeyeceğine kendisi karar verecek. " diye konuştu.
Güncelleme Tarihi: 27 Nisan 2012, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
ayşe akyol
ayşe akyol - 12 yıl Önce

ben esenyurta oturuyorum o kadar çahil insan varki ögretmenler ne yapsın allah yardımcıları olsun evinde anne baba sözü dinlemeyen kimi dinler burası yaşanacak yer degil ama şartlar yeterli olmadıgı için yaşıyoruz.

SIRADAKİ HABER